Ροή

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Για τα τελευταία αιτήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την ψήφιση της συμφωνίας αλλά και την μεταφορά των αποθεματικών των Ταμείων μίλησε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη νομιμοποίηση να κινηθεί σε κατευθύνσεις πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού. Σημείωσε δε με νόημα, ότι μια «ενδεχόμενη υιοθέτηση των θέσεων του ΔΝΤ για τη λήψη προληπτικών μέτρων θα ισοδυναμούσε με καταστρατήγηση εκ μέρους των θεσμών της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».
Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι τελικές επιλογές της κυβέρνησης θα είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τις διαθέσεις του συνόλου των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα με την ομάδα των «53».
Διαβεβαίωσε δε, ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίο χαρακτήρισε έναν από τους πλέον άξιους υπουργούς Οικονομικών.
Αναφερόμενος στην μεταφορά των αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η τοποθέτηση των αποθεματικών στην ΤτΕ έχει αποφέρει καλύτερες αποδόσεις για όσους οργανισμούς το έκαναν. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ πληρωμής των δανειστών και των συνταξιούχων.
Σχετικά με την προωθούμενη λύση για το δημόσιο χρέος, εξήγησε ότι «αν πετύχουμε μια μείωση της εξυπηρέτησης του χρέους κατά 2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, θα είναι κάτι σημαντικό και θα αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης».
Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή συνεργασία με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκοψε τη βασιλόπιτα ο Διαγόρας Στεφανοβικείου

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στην ταβέρνα «Το Αρχοντικό του Καρδάση» στο Στεφανοβίκειο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη…

2 Φεβρουαρίου 2024

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε γνωστό η ΕΠΟ. Τα δύο ματς…

2 Φεβρουαρίου 2024

Διασώθηκαν σκυλάκια από πηγάδι στο κέντρο του Βόλου

Δύο σκυλάκια διασώθηκαν σήμερα το μεσημέρι από πηγάδι σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο κέντρο του Βόλου…

2 Φεβρουαρίου 2024

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Μαγειρεύαμε με ό,τι έφερνε ο κόσμος, Δεν αγοράζαμε τίποτα», είπε εθελοντής

Την ώρα που ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» έχει μπει στο «στόχαστρο»…

2 Φεβρουαρίου 2024

Φάμελλος: Αν όχι κοροϊδία, τουλάχιστον υπερβολικά ελλιπή τα μέτρα που ανακοίνωσε για τους αγρότες ο Μητσοτάκης

«Αν όχι κοροϊδία, είναι τουλάχιστον ελλιπή τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα για τον αγροτικό τομέα…

2 Φεβρουαρίου 2024

Συνεχίζονται οι προκαταβολές του 50% της κρατικής αρωγής προς πληγείσες επιχειρήσεις από τις πλημμύρες – Έχουν καταβληθεί 20 εκατ. € σε 1.453 επιχειρήσεις και αγρότες της Θεσσαλίας

Σήμερα Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκε η καταβολή της προκαταβολής έναντι της επιχορήγησης προς τις πληγείσες…

2 Φεβρουαρίου 2024