Τοπικά

Σκουπιδότοπος ο χώρος του ΟΣΕ στην Αγριά – Την αξιοποίησή του ζητούν οι τοπικοί φορείς

ΚΤΙΡΙΟ-ΟΣΕ-ΑΓΡΙΑΣ

Εκπρόσωποι 27 συλλόγων και φορέων της Αγριάς έχουν σήμερα συνάντηση για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του χώρου του ΟΣΕ στην Αγριά, με τον αντιδήμαρχο Αγριάς κ. Λιβογιάννη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μαλαματίνη και τον πρόεδρο της δημοτικής ενότητας Αγριάς κ. Στέλλο. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Αγριάς.

Σημειώνεται οτι είχε προηγηθεί κοινό έγγραφο των τοπικών φορέων στο οποίο τόνιζαν την ανάγκη εξωραϊσμού και ανάπλασης του χώρου, καθώς, πέραν αυτού, στην Αγριά δεν υπάρχει πλατεία ή κατάλληλος χώρος, ώστε τα παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία δημότες, να τον χρησιμοποιούν ως χώρο παιχνιδιού, άθλησης, περιπάτου, κλπ.

Ο χώρος του ΟΣΕ βρίσκεται στο κέντρο της Αγριάς και καταλαμβάνει έκταση περίπου 12.000 τετρ. μέτρων (μήκος 250μ. επί πλάτος 50μ.), αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτος, τόσο από τον ΟΣΕ, όσο και από το Δήμο Βόλου. Παρουσιάζει δε, εικόνα εγκατάλειψης και σκουπιδότοπου, καθώς οι εγκαταστάσεις, τα κτήρια, η παιδική χαρά, το γήπεδο μπάσκετ που υπάρχουν εκεί, έχουν πολλές φθορές ή είναι εντελώς κατεστραμμένα.

Στις 6 Φεβρουαρίου τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της Αγριάς πραγματοποίησαν συνάντηση με μοναδικό θέμα συζήτησης τον χώρο του ΟΣΕ και αποφασίσαν να οργανώσουν σύσκεψη μέσα στον επόμενο μήνα, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του ΟΣΕ και όποιου άλλου φορέα κριθεί απαραίτητο να συμμετάσχει, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για τον εξωραϊσμό και την ανάπλαση του χώρου του ΟΣΕ Αγριάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το