Τοπικά

Σκουπίδια στο Βόλο θέλει να στείλει η Τρίπολη – Τι είπε ο δήμαρχος Τρίπολης σε αντιπροσωπεία πολιτών

ΠΑΥΛΗΣ

Η Τρίπολη πνίγεται από τα σκουπίδια και αναζητά λύσεις μεταφοράς τους σε άλλες περιοχές. Τουλάχιστον 11 τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί και πάλι σε δρόμους και γειτονιές της Τρίπολης.

Ο δήμος είχε άδεια μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων για τη μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, η οποία όμως τώρα έχει λήξει.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων παραμένει άλυτο στην Τρίπολη εδώ και ενάμιση χρόνο, όπου με δικαστική απόφαση μπήκε λουκέτο στην παράνομη χωματερή και δεν δόθηκαν άδειες για εγκαταστάσεις επεξεργασίας.

Ο δήμος αναζητά τώρα λύσεις για τη μεταφορά των απορριμμάτων ακόμα και σε μακρινές περιοχές στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά και στη Θεσσαλία.
Χθες βράδυ, ο δήμαρχος της Τρίπολης κ. Παυλής συναντήθηκε με την Επιτροπή Διάσωσης του Μαίναλου και σύμφωνα με όσα δήλωσε στην e-thessalia.gr ο εκπρόσωπός της Επιτροπής, κ. Παρασκευόπουλος, ο κ. Παυλής ανέφερε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πως έχει έρθει σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Βόλου “για υποδοχή από τον Βόλο 3 τόνων σκουπιδιών σε πρώτη φάση και άλλων 2 τόνων, σε δεύτερη φάση”.
«Έχουμε εκπονήσει κάποιες λύσεις οι οποίες άμεσα θα πάρουν σάρκα και οστά. Είμαστε σε μια διαδικασία να πάμε απορρίμματα και σε άλλες περιοχές”, φέρεται να δήλωσε ο δήμαρχος Τρίπολης, ενώ ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τη Διάσωση του Μαίναλου τόνισε στην e-thessallia, ότι ο κ. Παυλής μίλησε συγκεκριμένα για το Βόλο και τη συνεννόηση που υπάρχει με τον δήμαρχο της πόλης. Η e-thessalia.gr προσπάθησε να συνομιλήσει με τον κ. Παυλή αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταστεί εφικτή η επικοινωνία.
Η χθεσινή συνάντηση των κατοίκων με τον δήμαρχο κ. Παυλή πραγματοποιήθηκε μετά τον ξεσηκωμό των πολιτών στο Λεβίδι Τριπόλεως, καθώς δημοσιεύθηκε η δικαστική απόφαση που δίνει το «πράσινο φως» για την απόθεση σκουπιδιών στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου, μέσα, δηλαδή, στο όρος Μαίναλο. Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Τριπόλεως απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις των κατοίκων του Λεβιδίου ενώ το κείμενο δεν προβλέπει κανέναν όρο για την απόθεση των σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Λεβιδίου στη θέση Μαγούλα. Όσο για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων του Λεβιδίου αυτή θα γίνει στις 6 Μαρτίου στο Πρωτοδικείο Τρίπολης.

Στην είσοδο της χωματερής υπάρχουν κάτοικοι του χωριού που περιφρουρούν τον χώρο και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει μέσα απορριμματοφόρο του δήμου. Αναγκαστικά ο δήμαρχος αναζητά λύσεις μεταφοράς των απορριμμάτων που πνίγουν την πόλη σε άλλες περιοχές.
“Μας είπε ο δήμαρχος ότι σε δεκαπέντε μέρες θα γίνει η μεταφορά των σκουπιδιών προς άλλες περιοχές , όπως ο Βόλος, γιατί πρέπει να υπογραφούν οι συμβάσεις με τα φορτηγά”, κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το