Τοπικά

Σκότωσαν με ψαροντούφεκο τον “Κωστή” της Αλοννήσου

Νεκρή βρέθηκε σήμερα το πρωί η φώκια-μασκότ της Αλοννήσου “Κωστής” από ανθρώπινο χέρι.  Ασυνείδητος την σκότωσε με ψαροντούφεκο και το άψυχο σώμα της βρέθηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Περιστέρας.  Η Εταιρεία για τη Μελέτη και την Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας MOm θα προχωρήσει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου. Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία αναφέρει:

“Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια! Σήμερα ειδοποιηθήκαμε ότι η νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής» (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι. Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό! Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή». Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:
Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.
Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το