Τοπικά

Σκοτινιώτης: Εμείς συγκρουστήκαμε με όλους για το νερό-Ο Μπέος διαστρεβλώνει την αλήθεια

ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ1

Για το θέμα της άρδευσης και συνολικά της διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της περιοχής μας, η δημοτική μας αρχή κράτησε από την πρώτη στιγμή υπεύθυνη και σταθερή θέση, την οποία υπερασπίστηκε με σθένος ακόμη και στην προεκλογική περίοδο” τονίζει με δήλωσή του ο π. Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης .

Απαντά στον Α. Μπέο, λέγοντας ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με σειρά επεισοδίων από διαμαρτυρόμενους ήταν θυελλώδεις.

Διάβασα πως στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο κ.Μπέος μας κατηγόρησε ότι δεν εφαρμόσαμε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν θελήσαμε, για ψηφοθηρικούς, όπως ισχυρίστηκε, λόγους, να συγκρουστούμε με τους όποιους αντιδρώντες.

Δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει πιο ωμή διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Διότι οι  πάντες σ’ αυτή την πόλη γνωρίζουν ότι επί δύο χρόνια δίναμε μόνοι μας τη μάχη αυτή, χωρίς ποτέ να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος, όταν όλες οι άλλες παρατάξεις (με εξαίρεση, οφείλω να ομολογήσω, τη ΛΑΣ-ΚΚΕ) λειτουργούσαν στο θέμα αυτό με απίστευτο πολιτικό καιροσκοπισμό. Οι θυελλώδεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ είναι καταγεγραμμένες σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ και είναι νωπές ακόμη στη μνήμη των συμπολιτών μας. Τη μοναχική αλλά υπεύθυνη αυτή στάση, την κρατήσαμε, χωρίς καμία έκπτωση,  και σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο όταν  από τις άλλες παρατάξεις γινόταν όργιο δημαγωγίας και πολιτικής κερδοσκοπίας, με άξονα τη διαχείριση του νερού. Και φυσικά εξακολουθούμε να την κρατούμε, με την ίδια πάντα συνέπεια.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Τα υπόλοιπα, στην ώρα τους”, σημειώνει.

Όπως τονίζει, η  θέση της πρώην δημοτικής αρχής για το θέμα του νερού συνοψιζόταν σε τέσσερις παραδοχές:

α) το νερό είναι δημόσιο – κοινωνικό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα, συνεπώς όλοι δικαιούνται να έχουν ισότιμη πρόσβαση σ’ αυτό, ασχέτως  αν κατοικούν ή εργάζονται σε μικρή ή μεγαλύτερη απόσταση από τις πηγές,

β) με αυτό το δεδομένο, επιβάλλεται να υπάρχει ενιαία, ολοκληρωμένη, ορθολογική και αειφορική διαχείριση του υδατικού δυναμικού όλης της λεκάνης διαχείρισης του Δήμου Βόλου,

γ) φορέας της ενιαίας, ολοκληρωμένης, ορθολογικής και αειφορικής διαχείρισης δεν μπορεί παρά να  είναι η ΔΕΥΑΜΒ,  που αποτελεί αμιγώς  δημοτική, κοινωφελή επιχείρηση, και

δ) η ενιαία,  ολοκληρωμένη, ορθολογική και αειφορική διαχείριση του νερού πρέπει να γίνεται με τρόπο, ώστε αφενός να διασφαλίζεται η οικολογική ισορροπία κάθε περιοχής και η αναπαραγωγή του οικοσυστήματος, αφετέρου να παρέχεται καλής ποιότητας πόσιμο νερό σε όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες και να εξασφαλίζεται επάρκεια νερού για άρδευση.

Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αρμοδιότητα της άρδευσης ανατέθηκε από το 2013 -και έκτοτε ανήκει- στη ΔΕΥΑΜΒ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το