Κόσμος

Σκοτείνιασε η μέρα στην Κωνσταντινούπολη: Πλημμύρες, καταστροφές και μεγάλες πυρκαγιές (videos)

Καταιγίδα… τροπικού τύπου, με χιλιάδες αστραπές και εξαιρετικά δυνατή βροχή έπληξε τις πρώτες απογευματινές ώρες την Κωνσταντινούπολη, μετατρέποντας την τουρκική πόλη σε μία τεράστια λίμνη.

Η καταιγίδα χτύπησε με σφοδρότητα την Πόλη, σκοτεινιάζοντας κυριολεκτικά την ημέρα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες την ώρα που πλησίαζαν τα κατάμαυρα σύννεφα.

Εξαιτίας της καταιγίδας εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Χαϊντάρπασα, όταν ένας γερανός παρασύρθηκε και έπεσε πάνω σε τάνκερ, προκαλώντας εκρήξεις. Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες έθεσαν σε έλεγχο την πυρκαγιά, ώστε να μην επεκταθεί στις εγκαταστάσεις.

Από την ισχυρή βροχόπτωση προκλήθηκε η κατάρρευση του τείχους της περιοχής Κουρτουλούς, προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων. Τουλάχιστον δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται.

https://youtu.be/e1bSfeqicUc

Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε από πτώση κεραυνού σε κτίριο στην περιοχή Κατζιτάν, ενώ πολλοί σταθμοί του ηλεκτρικού πλημμύρισαν και το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Πλημμύρισε επίσης και το ευρασιατικό τούνελ, διακόπτοντας την κυκλοφορία του και στα δύο ρεύματα για αρκετή ώρα. Επίσης, βγήκαν εκτός λειτουργίας αρκετοί σταθμοί του μετρό, καθώς και λεωφορειακές γραμμές, μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν.

https://youtu.be/BhCjHjEzmnY

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το