Παραπολιτικά

Σκοτάδι βαθύ

Μια χολυγουντιανή σταρ, που διαφημίζει κάθε χρόνο το νησί της Σκιάθου με ένα promo που δεν πληρώνεται, ούτε εξαργυρώνεται, αποφασίζει να πραγματοποιήσει μέσω του ιδρύματος που διαθέτει για τη στήριξη παιδιών, σεμινάριο στο νησί που η ίδια ζει πέντε μήνες κάθε χρόνο.

Η Μητρόπολη Χαλκίδος – όπου ανήκει εκκλησιαστικά η Σκιάθος – δηλητηρίασε μια εβδομάδα, πριν την έναρξη του σεμιναρίου τους κατοίκους, με αναφορές για τη βουδίστρια και τον μασόνο δήμαρχο που προσηλυτίζουν παιδιά, των οποίων τα προβλήματα άγχους λύνονται μόνο με την επιστημονική μέθοδο της χαρούμενης αγάπης στον Θεό και την κατήχηση. Εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση με την επιστημονική αυτή τεκμηρίωση χθες που περιλάμβανε βαρύ κατηγορώ για τους «καταραμένους». Ενήμερη βεβαίως και η Ιερά Σύνοδος…

Το 2020 η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας εκπροσωπείται από μία Εκκλησία που βλέπουμε καθημερινά να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή, να καθαιρεί υπουργούς Παιδείας, να ορίζει και θέτει βέτο στην ύλη του μαθήματος των Θρησκευτικών, να στηρίζει έμμεσα ή άμεσα ακροδεξιά κόμματα και καμαρώνει γι’ αυτό, όπως ο Αμβρόσιος, να αδυνατεί να συμβιβαστεί με την επιστημονική πραγματικότητα, να προτρέπει σε δημιουργία σχολείων καταπολέμησης της ομοφυλοφιλίας.

Μία εκκλησία όπου αντλεί χρήματα από το ελληνικό κράτος και τον κρατικό προϋπολογισμό, μια εκκλησία που δεν φορολογείται η τεράστια περιουσία της και αποδεικνύει με κάθε τρόπο πως λειτουργεί ως επιχείρηση, με απώτερο στόχο το κέρδος και την άσκηση πολιτικής.

Μια Εκκλησία που έχει μοιράσει τα ιμάτια της σε ΜΚΟ που της ανήκουν για να αντλεί ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον δυτικισμό.

Δεν είναι γραφικό αυτό που συμβαίνει στη Σκιάθο. Είναι ακραία σκοταδιστικό.

Αν η πολιτική και οι πολιτικοί μας δεν πάψουν να αντιμετωπίζουν την Εκκλησία ως «συναποφασίζοντα» σε θέματα που δεν την αφορούν και συνεχίσει να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει θα συνεχίζει να νοθεύεται με τη μονολιθικότητα το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το