Τοπικά

Σκορίνης κατά πάντων από το Βόλο-Να πούμε όχι στο ναι της υποτέλειας

ΣΚΟΡΙΝΙΣ

“Θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, αλλά σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης που σέβεται τους λαούς. Και αν καταρρεύσει η ευρωζώνη, αυτό θα συμβεί με ευθύνη των πολιτικών ηγετών της Ευρώπης που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και επιλέγουν να δώσουν προοπτική στον ευρωσκεπτικισμό και στα ακραία φασιστικά φαινόμενα”.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων σήμερα από το Βόλο το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σχορίνης που μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα Γ. Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Άσκησε κριτική στις συγκυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ “που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση” αλλά και στο Ποτάμι που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “ο επικεφαλής του επιβίωνε μέσα από τη διαπλοκή και τώρα τολμά να αποκαλεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανεπάγγελτα”. Επιπλέον επέκρινε τα ΜΜΕ που τροφοδοτούνται όπως είπε από μια συγκεκριμένη ντόπια και ξένη ελίτ. «Η μάχη για την αξιοπρέπεια, την τιμή και την περηφάνια και την βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και  αυτού του περήφανου λαού κορυφώνεται, παρά τις προσπάθειες που γίνονται όλα τα ΜΜΕ που τροφοδοτούνται από μια συγκεκριμένη ντόπια και ξένη ελίτ. Ο λαός μας έχει μάθει τις μεγάλες στιγμές να λέει τα μεγάλα όχι και η ιστορία αυτού του τόπου γράφηκε με τα λίγα μεγάλα ΌΧΙ και όχι με τα πολλά εύκολα «ΝΑΙ» της υποτέλειας».

Εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες, μέχρι τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, θα κορυφωθεί η κινδυνολογία γιατί  το σύστημα φοβάται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού «Και είναι κρίμα για όλο τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας να θεωρούν το δημοψήφισμα, διχαστικό. Ένα μεγάλο όχι στην Κυριακή θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες σε αυτή την κυβέρνηση να  καταφέρει όσο μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον οικονομικό και κοινωνικό που θα δίνει διέξοδο από αυτή τη βαθιά κρίση από αυτό το σπιράλ θανάτου που βύθισε την ελληνική οικονομία.»

IMG_0586

Ανέφερε ότι 500.000 επιχειρήσεις έπαυσαν να λειτουργούν, δημιουργήθηκε μια στρατιά ανέργων που φθάνει το ενάμισι εκατομμύριο, καταλύθηκε κάθε κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος πρόνοιας, ενώ η εργασία δεν έχει πια καμία αξία σε αυτή τη χώρα. «Αν συνεχιστεί μια τέτοια πολιτική το μόνο που θα κάνει θα είναι να χειροτερεύσουν όλα αυτά που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα. Θα είναι μια Οργουελική εικόνα, την οποία η κυβέρνηση της Αριστεράς και των ΑΝΕΛ δεν θέλει να την υπηρετήσει. Οι θεσμοί της Ευρώπης, μια πολιτική ελίτ, δεν λειτουργεί δημοκρατικά.  Δεν κινδυνεύει το ευρώ και δεν θα πάμε στη δραχμή όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Αν το ευρώ και η ευρωζώνη διαλυθεί,  θα διαλυθεί από αυτές τις πολιτικές της λιτότητας, της καταστροφής και της ανισοκατανομής. Πρόκειται για μια σύγκρουση ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργασία»  τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, τόνισε ότι αυτό συμβαίνει γιατί «αυτή την εντολή πήραμε από τον ελληνικό λαό. Να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα αφήνει ανοιχτά παράθυρα στο μέλλον αυτής της χώρας και σε αυτό τον κόσμο. Αν οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης δεν θέλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε μια Ευρώπη που θα δίνει προοπτική στους λαούς και  θέλουν να δώσουν προοπτική στον ευρωσκεπτικισμό και στα ακραία φασιστικά φαινόμενα ας τη διαλύσουν. Η ευθύνη είναι δική  τους και όχι δική μας. Αν η ετυμηγορία και αν η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να υπηρετήσει το δίκαιο και την κοινωνική συνοχή είναι λάθος, η Ευρώπη αυτή δεν έχει μέλλον. Εμείς θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, αλλά αυτή που θα αλλάξει».

Τέλος επισήμανε  ότι τα πολιτικά γεγονότα είναι τόσο πυκνά και σημαντικά που η πρωτοβουλία που ανέλαβε η κ. Κωνσταντοπούλου να κλείσει τη Βουλή, δεν θα κρίνει την ιστορία αυτού του τόπου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο Χρήστος Χρηστάκης  ενώ ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βογιατζής κάλεσε τους συγκεντρωμένους πολίτες να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δίνοντας δύναμη στην κυβέρνηση να επιδιώξει μία συμφωνία με τους δανειστές που θα της επιτρέψει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το