Ελλάδα

Σκοπιανή πρόκληση: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ηλιο της Βεργίνας

skopianoi

Με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας φωτογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μαζί με μία ομάδα ορειβατών από τη χώρα του, πανηγυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την «κατάκτηση» της υψηλότερης κορυφής του Ολύμπου, του Μύτικα.
Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ενώ σήμερα η ταμπλόιντ εφημερίδα των Σκοπίων Vest (Βεστ), η οποία έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, δημοσιεύει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, μαζί με δηλώσεις του κ. Μιλόσοσκι.
«Όταν πατήσαμε το πόδι μας στον Μύτικα αγκαλιαστήκαμε, φωνάζαμε και τραγουδούσαμε. Εννοείται ότι βγήκαμε φωτογραφία. Η φωτογράφηση μιας τέτοιας μακεδονικής παρέας συνοδεύεται απαραίτητα από τα κρατικά και ιστορικά μακεδονικά σύμβολα. Τη σημαία με τον μακεδονικό δεκαεξάκτινο ήλιο την κουβαλώ πάντοτε μαζί μου. Ένα άλλο μέλος της ορειβατικής ομάδας είχε μαζί του την κρατική σημαία της χώρας μας. Έτσι, στην κορυφή του Ολύμπου κυμάτισαν και οι δύο σημαίες και βγάλαμε φωτογραφίες με ιδιαίτερη ικανοποίηση» δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι.

Η εφημερίδα Vest υπενθυμίζει, επίσης, ότι τον Αύγουστο του 2010, ο κ. Μιλόσοσκι, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εμφανίστηκε στον αγώνα μπάσκετ ΠΓΔΜ – Μεγάλης Βρετανίας, με τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, την οποία κρατούσε ο τρίχρονος γιος του.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το