Τοπικά

Σκόπελος: Να μη δοθούν χρήματα από τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Μέχρι 1η Δεκεμβρίου, οι Δήμοι της χώρας οφείλουν, να προχωρήσουν στη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά και το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που απεστάλη στους ΟΤΑ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου στις 22 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους οκτώ έναντι επτά, να μην μεταφερθεί ποσό 200.000 ευρώ από τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην ΤτΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Σκοπέλου, το ταμειακό υπόλοιπο σήμερα στο Δήμο, ανέρχεται στο ποσό των 1.026.474,09 ευρώ, κεφάλαια προθεσμιακών καταθέσεων του Δήμου σε πιστωτικό ίδρυμα δεν υπάρχουν, ενώ τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του Δήμου για τον επόμενο μήνα ανέρχονται στο ποσό των 800.000 ευρώ κι ως εκ τούτου υπήρξε εισήγηση για μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού των 200.000ευρώ στην ΤτΕ.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι, η κατάθεση των χρημάτων, συνδέεται με τη δυνατότητα του Δήμου να παίρνει ΚΑΠ & επιχορηγήσεις, άρα υποχρεωτικά θα πρέπει να μεταφερθεί το ποσό των 200.000 ευρώ στην Τράπεζα Ελλάδος από την Εθνική Τράπεζα.

Από την πλευρά τους οι μειοψηφίες αντέδρασαν, καθώς ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι, με τη μεταφορά των χρημάτων στην Τράπεζα Ελλάδος, ανοίγεται η πόρτα της κατάργησης του αυτοδιοίκητου του Δήμου και κάλεσε το σώμα να καταθέσει ψήφισμα, προκειμένου τα χρήματα των πολιτών , να τα διαχειρίζεται ο Δήμος.

Με τη σειρά του, ο κ. Αναγνώστου ανέφερε ότι, είναι ένας μνημονιακός νόμος με σκοπό να παίξει συγκεκριμένο ρόλο και στα ταμειακά διαθέσιμα και στα αιματοβαμμένα κρατικά πλεονάσματα. Όπως είπε «Βάλανε το μαχαίρι στο λαιμό των Δήμων μ’ αυτή την απόφαση. Εμείς θα το καταγγείλουμε, δεν θα το ψηφίσουμε, διαφωνούμε και πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση ενός ομόφωνου ψηφίσματος, στο οποίο θα ζητάει την κατάργηση της απόφασης».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι, εάν δεν γίνει μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Σκοπέλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, «μην περιμένετε ΚΑΠ και αυτοτελείς πόρους. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Ωστόσο, το θέμα δεν εγκρίθηκε και με ψήφους οκτώ έναντι επτά αποφασίστηκε να μη δοθούν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην ΤτΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το