Πολιτισμός

Σκόπελος: Φεστιβάλ Ρεμπέτικου τον Ιούλιο και Σκοπελίτικη εβδομάδα τον Αύγουστο

Την αιγίδα του παραχώρησε ο Δήμος Σκοπέλου στις πολιτιστικές δράσεις-εκδηλώσεις για το έτος 2021, του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου, ενώ ο Δήμος θα καλύψει τις ανάγκες σε ήχο και φως, της εκδήλωσης του Ρεμπέτικου Φεστιβάλ «Ημέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο». Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, ο οποίος ιδρύθηκε το 2015, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποτελείται από 200 εγγεγραμμένα μέλη και υλοποιεί, σε ετήσια βάση, μια σειρά από δράσεις πολιτιστικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος. Κάθε χρόνο διοργανώνει τη Σκοπελίτικη Εβδομάδα, μια εκδήλωση μέγιστης πολιτιστικής σημασίας για το νησί, καθώς προβάλλονται τα ήθη και έθιμα, οι παραδόσεις και τα προϊόντα του τόπου μας, ενώ διοργανώνει το Ρεμπέτικο Φεστιβάλ «Ημέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο».

Το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σκοπέλου καθώς τιμά τη μνήμη και το έργο των μεγάλων λαϊκών συνθετών του Ρεμπέτικου και παράλληλα αξιοποιεί τη μουσική μας παράδοση, προβάλλοντας το νησί μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο θεσμός αυτός στοχεύει να διαφυλάξει, αλλά κυρίως να διατηρήσει ζωντανή την αστική λαϊκή μουσική, η οποία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκοπέλου και της Ελλάδας. Για το φετινό καλοκαίρι ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου προγραμματίζει την υλοποίηση του Ρεμπέτικου Φεστιβάλ «Ημέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο» από 13/07 έως και 16/07, καθώς και τη διοργάνωση της Σκοπελίτικης Εβδομάδας από 13/08 έως και 18/08.
Σημειώνεται ότι ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εγκρίνει τη συνδιοργάνωση των εν λόγω εκδηλώσεων με τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου, καλύπτοντας λειτουργικές δαπάνες των εκδηλώσεων αυτών μέχρι το ποσό των 2.300 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το