ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Βρέθηκε νεκρός 52χρονος στα Τρίκαλα

Τοπικά

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Τοπικά

Σκληρή κόντρα ΚΚΕ-Παπαδημόπουλου στο Εργατικό Κέντρο – «Ξέφυγε» η αντιπαράθεση με προσωπικές επιθέσεις

Επεισόδιο σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου ανάμεσα στον πρόεδρο Θ. Παπαδημόπουλο και τα στελέχη του ΠΑΜΕ, τα οποία αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φραστική αντιπαράθεση του κ. Παπαδημόπουλου με το μέλος του ΠΑΜΕ Χρυσούλα Τασολάμπρου.
Όπως ειδικότερα κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Στεργίου, ο πρόεδρος της διοίκησης του Ε.Κ.Β., επιτέθηκε «με άθλιο τρόπο, με τυχοδιωκτισμό» απέναντι στο μέλος του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ Χρυσούλα Τασολάμπρου, λέγοντάς της «ότι είχε και έχει φιλικές σχέσεις με την εργοδοσία εργοστασίου και συγκεκριμένα ανέφερε το όνομα του  ιδιοκτήτη». Σε ερώτηση της κ. Τασολάμπρου αν υπονοεί ότι έχει και ερωτικές σχέσεις, απάντησε: «Ό,τι καταλαβαίνεις». Η κ. Τασολάμπρου ζήτησε από τον κ. Παπαδημόπουλο να το πάρει πίσω και εκείνος αρνήθηκε.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στεργίου κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης ότι «προκάλεσε αυτή την πόλωση μην έχοντας πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθεί στην κριτική που της ασκήθηκε και βλέποντας ότι υπάρχει προβληματισμός για την μέχρι τώρα στάση της στο θέμα καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
«Αποδεδειγμένα πλέον βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία υπεράσπισης των συμφερόντων της ΑΓΕΤ Ηρακλής και της μεγαλοεργοδοσίας». Αποδεικνύεται αυτό από τη σημερινή ολομέλεια της διοίκησης, η οποία ενώ συνήλθε με θέμα τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, αναλώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της εισήγησης τόσο του προέδρου όσο και του γενικού γραμματέα στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ΑΓΕΤ για την καύση RDF», τόνισε ο κ. Στεργίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνειδητά και στοχευμένα γίνεται επίθεση, μέσω του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου της ΑΓΕΤ και της Ομοσπονδίας Τσιμέντου, κατ’ εντολήν της ΑΓΕΤ, στο ΠΑΜΕ, στα ταξικά σωματεία και σε όσους σήμερα αγωνίζονται για την υγεία των εργαζομένων της ΑΓΕΤ και των κατοίκων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Αναφερόμενος στην αποχώρηση των στελεχών του ΠΑΜΕ από τη συενδρίαση, ο κ. Στεργίου είπε: «Δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε σε μια τέτοια εξέλιξη της διαδικασίας, αποχωρήσαμε από την ολομέλεια απαιτώντας να πάρουν απόφαση καταγγελίας της άθλιας κατηγορίας σε βάρος της Χρυσούλας Τασολάμπρου και του ΠΑΜΕ. Αποδεδειγμένα πλέον στηρίζουν με τα μπούνια τις επιλογές τόσο των εργοδοτών όσο και της κυβέρνησης. Είναι επικίνδυνοι πλέον για το εργατικό κίνημα και η εργατική τάξη έχει καταλάβει τον άθλιο και βρώμικο ρόλο τους. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους ξετινάξουν από το σβέρκο τους όπου έχουν κάτσει».

Ο κ. Στεργίου σημείωσε επίσης ότι η συνδικαλίστρια στην οποία επιτέθηκε ο κ. Παπαδημόπουλος, αποδεδειγμένα και με τη βούλα της αστικής δικαιοσύνης απολύθηκε για την συνδικαλιστική της δράση. «Επιτέθηκε σε ένα στέλεχος του ΠΑΜΕ θέλοντας να αμαυρώσει και να βάλει στο ίδιο κάδρο τη δική του στάση με τα στελέχη του ΠΑΜΕ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις του Ε.Κ.Β. με τις οποίες επιτίθεται στο ΠΑΜΕ και στη ΔΑΣ, θυμίζουν χαμαιτυπείο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ στη διοίκηση του Ε.Κ.Β. Κώστας Βλαχούτσος επιτέθηκε στην πλειοψηφία λέγοντας ότι «με τέτοιες βρώμικες επιθέσεις δείχνουν την ξεδιαντροπιά τους. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη φρασεολογία και τη στάση της διοίκησης του Ε.Κ.Β. Η εργατική τάξη να τους γυρίσει την πλάτη».

Τέλος, ο κ. Στεργίου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για τη Πρωτομαγιά στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά και στο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος επισήμανε:

«Το όλο θέμα έχει να κάνει με ένα σχόλιο που προηγήθηκε από την Χρυσούλας Τασολάμπρου ό,τι εμείς έχουμε φιλικές σχέσεις με τις επιχειρήσεις. Απάντησα με τη σειρά μου πως και η ίδια έχει φιλικές εργασιακές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ανακάλεσα αλλά όταν λέμε για καλές φιλικές σχέσεις, εννοούμε ένα εργασιακό περιβάλλον που συνεχίζει και ανανεώνει τη σύμβαση. Αν αυτό παρεξηγείται…
Όπως και εγώ είχα φιλικές εργασιακές σχέσεις με τον προηγούμενο εργοδότη και τελικά καταλήξαμε στα δικαστήρια. Δεν άφηνα κανένα υπονοούμενο. Η αποχώρηση της ΔΑΣ ήταν μια προειλημμένη απόφαση της ΔΑΣ και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση στην οποία είχαμε τόσα ζητήματα να λύσουμε και να πάρουμε αποφάσεις. Το φταίξιμο της σημερινής συνεδρίασης είναι αποκλειστικά της ΔΑΣ.
Αναφορικά με την υπόθεση της Χρ. Τασολάμπρου που αφορά στην επαναπρόσληψή της από την εταιρεία , ο Θ. Παπαδημόπουλος είπε:
«Υπάρχει απόφαση δικαστηρίου για την επαναπρόσληψή της, την οποία έχουμε επικροτήσει. Η υπόθεση βρίσκεται στο εφετείο και θα δικαιωθεί γιατί υπάρχει μια πρωτόδικη απόφαση».

 

Η απάντηση της διοίκησης 

«Άλλη μια προσχεδιασμένη φιέστα (μετά την Κοζάνη, την Πάτρα, την Καβάλα, την Αθήνα) που κατέληξε σε μια εξ ίσου κακοσκηνοθετημένη αποχώρηση, επιφύλαξε στην Ολομέλεια της Διοίκησης, που συνεδρίασε σήμερα για την αγωνιστική προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς η παράταξη της ΔΑΣ.
Για όλην αυτή την νέα θεσμική συνδικαλιστική απρέπεια, χρειάσθηκαν μόνον δεκαπέντε λεπτά, ίσα-ίσα για να αερολογήσουν αγωνιστικά τα μέλη της ΔΑΣ, για να καθυβρίσουν τα μέλη της πλειοψηφίας του προεδρείου, και να αποφύγουν να τοποθετηθούν στις εμπεριστατωμένες θέσεις του Προεδρείου, για το διπλό αγωνιστικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς.
Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Ίδια πρακτική (διασπαστικού λόγου), ίδια κομματική φρασεολογία και τακτική του ΠΑΜΕ, που θεωρεί ο,τιδήποτε μη ελεγχόμενο από τον Περισσό, ως αιτία διαφωνίας.
Σε μια περίοδο ιδιαίτερα οξυμένων εργατικών και λαϊκών προβλημάτων και κρίσιμων για τη Χώρα και τον Κόσμο ιμπεριαλιστικών ακροβατισμών, οι φιέστες αυτές του ΠΑΜΕ, μόνο προς την κατεύθυνση της ενότητας και της συσπείρωσης δεν βοηθούν.
Ο κόσμος τους έμαθε. Οι εργαζόμενοι θα τους ξαναγυρίσουν την πλάτη. Το κακό είναι ότι οι ίδιοι παραμένουν μέσα στην Δονκιχωτική πλάνη τους κυνηγώντας, όπως πάντα, «μη ταξικούς» ανεμόμυλους!»

Ανακοίνωση της ΔΑΣ

Για συνεχόμενη συνεδρίαση στο ΕΚΒ, η πλειοψηφία επιτίθεται με γκαιμπελίστικη βρωμιά και λάσπη απέναντι στο ΠΑΜΕ. Αυτή τη φορά ξεπερνώντας κάθε όριο ανηθικότητας, ξεδιαντροπιάς και με αισχρά σεξιστικά υπονοούμενα περί «σχέσεων» με την εργοδοσία που άφησε ο πρόεδρος του ΕΚΒ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ απέναντι σε συναδέλφισσα της ΔΑΣ.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΒ, όπου οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας «ξεπέταξαν» το θέμα της Πρωτομαγιάς σε μερικά λεπτά μιας και το κύριο μέλημά τους ήταν να αναπτύξουν και να «εμπλουτίσουν» τη χτεσινή ανακοίνωση της ΑΓΕΤ υπέρ της καύσης των καρκινογόνων σκουπιδιών, οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ, όπως κάθε φορά, με επιχειρήματα και αποδείξεις τους αποκάλυψαν φέρνοντάς τους μπροστά στις σοβαρές ευθύνες που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους της περιοχής μας.
Η απάντηση της πλειοψηφίας δια στόματος του προέδρου του ΕΚΒ ήταν ένα κρεσέντο βρωμιάς που προσωποποιήθηκε απέναντι στη συναδέλφισσα εκπρόσωπο του Συνδικάτου Μετάλλου, μιλώντας για «σχέσεις» με εργοδότη, που όταν ρωτήθηκε τι εννοεί άφησε αισχρά υπονοούμενα επιμένοντας στους χαρακτηρισμούς του. Η επιμονή του, μάλιστα, ήταν τέτοια που αρνιόταν να ανακαλέσει και να απολογηθεί, παρά την απαίτηση και άλλων μελών του Δ.Σ. που δεν είναι στην παράταξη της ΔΑΣ. Οι εκ των υστέρων δικαιολογίες μπροστά στις κάμερες και ενώ είχαν αποχωρήσει οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ από τη συνεδρίαση και είχαν καταγγείλει το γεγονός στα τοπικά ΜΜΕ, είναι υποκριτικές. Πόσο μάλλον, που δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός ή για τις «κλασικές αντιπαραθέσεις στο ΕΚΒ», όπως θέλει να παρουσιάσει το θέμα μερίδα των δημοσιογράφων.
Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη βρώμικη επίθεση υπονόμου από μεριάς πλειοψηφίας ΕΚΒ απέναντι στο ΠΑΜΕ που την καταγγέλλουμε σε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της πόλης. Μάλιστα όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι στην πρόσφατη ετήσια συνέλευση των αντιπροσώπων, αυτή θα είναι η τακτική τους από εδώ και πέρα. Δηλαδή να ρίχνουν λάσπη και βρωμιά στους συνδικαλιστές και στα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ …και «ό,τι μείνει».
Η έλλειψη επιχειρημάτων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα που μόνο τις τελευταίες μέρες περιλαμβάνουν τη στάση τους στην ΑΓΕΤ, την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ και την επαίσχυντη Κλαδική Σύμβαση στον Τουρισμό που υπογράψανε για τις οποίες μάλιστα πανηγυρίζουν, τους οδηγεί στην τακτική αυτή. Δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να αποδεικνύουν ότι η κατρακύλα δεν έχει πάτο για όποιον έχει δόγμα του την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το