Κόσμος

Σκληρή κόντρα Γιούνκερ-Λεπέν με φόντο την πρόταση μομφής

γιούνκερ

«Αν θέλετε να φύγω, πέστε το και θα φύγω» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην έναρξη της συζήτησης για την υποβληθείσα εναντίον του πρόταση μομφής, από ευρωσκεπτικιστές και τους μη εγγεγραμμένους της Μαρίν Λεπέν. Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση μομφής στην ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Κατά την έναρξη της συζήτησης για την υποβληθείσα εναντίον του πρόταση μομφής, μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς φοροαποφυγής πολυεθνικών επιχειρήσεων στο Λουξεμβούργο, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απευθυνόμενος στους ευρωσκεπτικιστές και ευρωβουλευτές της ακροδεξιάς που υπέγραψαν την σχετική πρόταση, δήλωσε ότι, αν το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει από την προεδρία της Κομισιόν, πράγματι θα αποχωρήσει.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι προθέσεις αυτών που υπέγραψαν την πρόταση μομφής είναι διαφορετικές από αυτές που υποστηρίζουν στο ψήφισμα, καθόσον, συμπλήρωσε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι «εγώ δεν είμαι υπέρμαχος του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη».

Το πρόβλημα της φοροαποφυγής των μεγάλων επιχειρήσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, δεν είναι μόνον του Λουξεμβούργου διότι, όπως συμπλήρωσε, οι αποφάσεις για φοροαποφυγή μεγάλων επιχειρήσεων αφορούν 18 ευρωπαϊκές χώρες.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το