Τοπικά

Σκληρή κόντρα για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς δεν έλειψαν η ένταση και η αντιπαράθεση μεταξύ συμβούλων της περιφερειακής αρχής και του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού με την αντιπολίτευση.
Με αφορμή τις επερωτήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την καύση του RDF από την ΑΓΕΤ στο Βόλο, αλλά και για την επαναλειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού στον Ευαγγελισμό, ο κ. Αγοραστός κατηγόρησε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης για λαϊκίστικη αντίληψη, καθώς φέρνουν θέματα στο Συμβούλιο, για τα οποία υπεύθυνη να δώσει λύση είναι η κυβέρνηση και όχι η Περιφέρεια. Από την πλευρά της η αντιπολίτευση κατηγόρησε την Περιφέρεια για ολιγωρία. Στη συζήτηση για την ΑΓΕΤ στον Βόλο, τα αίματα άναψαν με τον κ. Αγοραστό να στοχοποιεί τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Σταμπουλή, ο οποίος μετέχει «στον φορέα που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία», στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ όταν ξανατέθηκε θέμα λειτουργίας του Κανονισμού, ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους συμβούλους της παράταξης «Δρόμος της Ανατροπής» τους ζήτησε να σεβαστούν το γεγονός ότι ενώ προέρχονται από διαφορετικές ομάδες, τους δίνεται η δυνατότητα να μιλούν ξεχωριστά.

Η επερώτηση για την ΑΓΕΤ, κατατέθηκε από το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος του «Δρόμου της Ανατροπής» Γ. Σταμπουλής, με δεδομένη σχετική συζήτηση στη Βουλή, στην οποία η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη απάντησε ότι οι έλεγχοι δεν έγιναν σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, κατέθεσε σειρά ερωτημάτων, όπως: Πόσα φορτία μεταφέρονται στην μονάδα. Τι έλεγχοι έχουν γίνει, αφού οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος δεν έχουν κάνει πολλούς ελέγχους; Τι μετρήσεις θα γίνονται από τον Δημόκριτο; Απαντώντας ο Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα μνημόνια που δεν σχίστηκαν ποτέ, παρά τις λαϊκίστικες υποσχέσεις συντρόφων του κ. Σταμπουλή αλλά και στις παραχωρήσεις σε ιδιώτες στο λιμάνι του Βόλου, με τις οποίες συμφωνεί και ο ίδιος. «Εγώ ήμουν από την αρχή αντίθετος στα παραπάνω. Όλα αυτά τα ξεχνάτε εσείς και ο κ. Πουλάκης που είστε στο κουβέρνο της Αθήνας. Εμείς ζητήσαμε να σταματήσει να καίει η ΑΓΕΤ. Δεν κάναμε καμία συμφωνία με το υπουργείο. Στο υπουργείο έπρεπε να απευθυνθείτε, όχι σε μας» δήλωσε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Εγώ δεν κάνω επερωτήσεις για το θεαθήναι. Χρηματοδοτήσαμε και κάποια επιδημιολογική μελέτη για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και περιμένουμε αντίστοιχη μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Εν συνεχεία η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη απάντησε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα του κ. Σταμπουλή για αυτά που έχει κάνει η Περιφέρεια για το θέμα. Από την πλευρά του ο κ. Γ. Λημνιός, εκ μέρους των οικολογικών οργανώσεων του Βόλου, αναφέρθηκε στα κενά του νόμου, που εξυπηρετούν τη βιομηχανία, ζήτησε να αλλάξει ο νόμος και μίλησε για παραπλάνηση των υπηρεσιών από την ισχύουσα νομοθεσία. Πρότεινε δε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τους ρύπους, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Η κ. Χρυσοβελώνη μέμφθηκε τον κ. Αγοραστό, διότι συχνά παραπέμπει τη συζήτηση σε θέματα Βουλής και μαλώνει όποιον καταθέτει ερωτήσεις και τη γνώμη του, κάτι που δεν την βρίσκει σύμφωνη. Ο κ. Αγοραστός διευκρίνισε ότι τα βέλη του δεν αφορούν στο σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά τον κ. Σταμπουλή (μέλος του ΤΑΙΠΕΔ), δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «εάν με έβαζαν υπεύθυνο πώλησης της δημόσιας περιουσίας, θα προτιμούσα να αυτοκτονήσω». Τέλος η εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευση Λ. Λιακούλη ανέφερε ότι ως Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να ζητήσουμε να αλλάξει ο περίφημος τύπος για τα ποσοστά καύσης των εναλλακτικών καυσίμων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το