Τοπικά

Σκληρή επίθεση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά του Κ. Μαραβέγια για τη συνεργασία με την ΑΓΕΤ

Επίθεση στον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνο Μαραβέγια εξαπολύει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για τη δωρεά αντιδραστηρίων από την ΑΓΕΤ στο Νοσοκομείο Βόλου μετά από παρέμβαση του. «Μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένας γιατρός-βουλευτής της ΝΔ προτείνει στην τοπική τσιμεντοβιομηχανία “σε συνέχεια της καλής συνεργασίας που έχει αναπτύξει μαζί της”, αυτή να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφέρει αντιδραστήρια για τεστ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα αυτό θα ήταν μία θεμιτή και πιθανόν και ευαγής πράξη εάν:
• Η εταιρία δεν ήταν η ΑΓΕΤ-LafargeHolcim. Η οποία αποτεφρώνει σκουπίδια άγνωστης ποιότητας και υλικών, που φέρνει από άγνωστους προορισμούς, καίγοντας τα δίπλα στην πόλη, με αποτέλεσμα να διαχέονται 16 εκατομμύρια κυβικά μέτρα καυσαερίων στην ατμόσφαιρα της πόλης, και να την εμπλουτίζουν με βαρέα μέταλλα, διοξίνες και φουράνια, τις εκλύσεις των οποίων έχει παραδεχτεί η ίδια η εταιρία, ενώ έχουν μετρηθεί υψηλές υπερβάσεις σε νευροτοξικά στοιχεία όπως ο υδράργυρος και το αρσενικό.
• Η αέρια ρύπανση δεν ενίσχυε τους θανάτους από κορωνοϊό, σύμφωνα με τις πρόσφατες επιστημονικές μελέτες πανεπιστημίων όπως το Harvard.
• Ο Βόλος δεν υπέφερε από καρδιαγγειακά, αναπνευστικά και νεοπλασματικά νοσήματα 4 ΦΟΡΕΣ πάνω από τον Ελληνικό μέσο όρο σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη.
• Ο Βόλος δεν είχε υπερβάσεις στα όρια των μικροσωματιδίων τις μισές μέρες του χρόνου σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
• Η εταιρία δεν είχε άδεια να καίει 200.000 τόνους σκουπίδια το χρόνο.
• Η εταιρία δεν είχε σχεδιάσει να καίει CLO (τα επικίνδυνα υπολείμματα του πράσινου κάδου) για την οποία αντέδρασαν οι πολίτες.
• Η Κυβέρνηση, στην οποία ανήκει ο εν λόγω βουλευτής, δεν υιοθετούσε κατάφωρη στάση υπέρ της καύσης ή αλλιώς της ενεργειακής αξιοποίησής τους και των εργολαβιών της, όπως αναφέρεται και στο υπό εφαρμογή νέο Νομοσχέδιο για την ‘Ανακύκλωση’.
• Ο συγκεκριμένος βουλευτής, δεν ήταν από τη Μαγνησία και δεν γνώριζε το πολύ μεγάλο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή μας.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει:
«Έχουμε κι άλλα πολλά μελανά σημεία αλλά δεν θέλουμε να σας κουράζουμε.
Θα επιμείνουμε στα πολλά αυτά ΕΑΝ. Εάν υπήρχαν πραγματικοί πολιτικοί και όχι ανδρείκελα των κομμάτων, που αληθινά νοιάζονταν για τον τόπο τους, δεν θα διανοούνταν να ζητήσουν από τον μεγάλο ρυπαντή της πόλης να προσπαθήσει να εξιλεωθεί βάζοντας ως πρόσχημα τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ! Ειδικά σε περίοδο αυξημένης ανάγκης όταν οι συνάνθρωποί μας εκλιπαρούν για τη ζωή τους. Αυτό είναι αναίσχυντο, πρόστυχο, ξεδιάντροπο και βαθύτατα ανήθικο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το