Τοπικά

Σκληρή επίθεση Μιτζικού στους πυροσβέστες: Παίζουν τάβλι, βάλανε αιώρα στο πυροσβεστικό φυλάκιο

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας κάλεσε τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό να υλοποιήσει τη δέσμευση που είχε αναλάβει απέναντι στην Ένωση από τις 12 Οκτωβρίου 2019 και να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των εργασιών για την πλήρη συντήρηση του κτιρίου όπου σταθμεύει το δασικό περιπολικό της Π.Υ. Βόλου στην περιοχή του Νεοχωρίου, το οποίο επιχειρεί όλο το 24ωρο.

Επισημαίνεται ότι το κτίριο παρουσιάζει υγρασία σε όλους σχεδόν τους τοίχους και τις οροφές, ενώ δεν πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας (το κτίριο δεν υδροδοτείται).
Ο χώρος στέγασης του προσωπικού είναι εντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος ώστε να υπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε. Τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν έχουν γνωστοποιηθεί, εξάλλου πριν καιρό προς όλους τους αρμόδιους φορείς.
Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων θέτει προ των ευθυνών τους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των πυροσβεστών.

Ο κ.Μιτζικός σε επικοινωνία του με τη «Θ» αντέδρασε έντονα δηλώνοντας πως είναι ντροπή όσα ακούγονται και πως ήταν ο μόνος που φροντίζει να τηρήσει τις δεσμεύσεις τους σε ένα φυλάκιο που δεν έχει ούτε νερό. Δήλωσε πως όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για νέο κιόσκι, οι πυροσβέστες παίζανε τάβλι και δεν έσπευσαν ούτε να ρωτήσουν τον εργάτη εάν ήθελε κάποια βοήθεια. «Με ενημέρωσαν πως στο φυλάκιο βάλανε και αιώρα. Είναι ντροπή όσα λένε , χωρίς να με πάρουν καν ένα τηλέφωνο».

Η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας απαντά στον δήμαρχο Ν.Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, χαρακτηρίζει «ντροπή» τις δηλώσεις του ότι οι πυροσβέστες παίζουν τάβλι και ζητούν τη δημόσια συγνώμη του.
«Αναρωτιόμαστε: Δεσμευτήκατε κ. Δήμαρχε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης μας στις 12/10/2019 ότι θα προχωρήσετε στην επισκευή του κτιρίου που στεγάζεται το δασικό περιπολικό Νεοχωρίου; ΝΑΙ δεσμευτήκατε χωρίς να ζητήσετε από εμάς καμιά βοήθεια και έως και τώρα δεν έχετε πράξει απολύτως τίποτα.
Εμείς με την από 08/07/2020 επιστολή μας προς εσάς, σας ζητήσαμε να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας προς εμάς και όχι ότι έχετε συμφωνήσει με την Διοίκηση μας (καλό θα είναι να αναφέρετε και δημόσια τι ακριβώς έχετε συμφωνήσει και για το Εποχικό Κλιμάκιο Αγίου Γεωργίου για να γνωρίζουν οι πολίτες).
Κ. Δήμαρχε σας ενημερώνουμε επίσης ότι το προεδρείο της Ένωσης μας είναι ένας θεσμός εκλεγμένος μέσα από νόμιμες, δημοκρατικές διαδικασίες, όπως εκλέγεστε και εσείς ο ίδιος, με μοναδικό σκοπό του την προάσπιση και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων. Εμείς λοιπόν πάντοτε ενεργούμε και θα ενεργούμε με γνώμονα τον σκοπό αυτό δίχως να δεχόμαστε απειλές και εκβιασμούς.
Τέλος σε ότι αφορά στη δήλωσή σας ότι «οι πυροσβέστες είναι ξαπλωμένοι σε αιώρες και παίζουν τάβλι» σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση όλων των συναδέλφων και μονό μια λέξη αρμόζει να πούμε.ΝΤΡΟΠΗ. Σας αφήνουμε στην κρίση των πολιτών και αναμένουμε την δημοσία συγγνώμη σας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το