Οικονομία

Σκληρή απάντηση στο Βερολίνο: Δεν θα δεχτούμε πισωγύρισμα στο μνημόνιο

merkel-tsipras

Την εκτίμηση ότι οι σκληρές θέσεις που διατυπώνονται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, «αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση», κάνουν κυβερνητικές πηγές, ενώ απορρίπτονται στο σύνολό τους από την Αθήνα.
Εκτιμούν επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης».
Η απάντηση όμως της κυβέρνησης είναι εξίσου σκληρή καθώς οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» καθώς «προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης».
Όπως έγινε γνωστό, η γερμανική κυβέρνηση με το έγγραφο αυτό, φέρεται να ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο!
» Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά», αναφέρουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης.
Η Αθήνα διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.
Βερολίνο: Ξεχάστε τις προεκλογικές εξαγγελίες…
Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε ένα απόρρητο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters και το οποίο πρόκειται να κατατεθεί σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυριανό συμβούλιο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το Βερολίνο καλεί την ελληνική κυβέρνηση να… θάψει τις πρώτες εξαγγελίες για παροχές και εκδίωξη της τρόικας και να τηρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, στο πλαίσιο του μνημονίου.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή στήριξης από την Γερμανία στην Ελλάδα, είναι να βρίσκεται η χώρα σε πρόγραμμα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το