Κόσμος

Σκληρή αντίδραση Ερντογάν στις επιθέσεις κατά γυναικών με μαντήλα

Σε προστάτη των γυναικών με μαντήλα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος καταδίκασε σφόδρα δύο πρόσφατες επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κωνσταντινούπολη που φορούσαν το ισλαμικό κεφαλομάντηλο.

«Επιτίθενται στα μαντηλο-φορεμένα κορίτσια μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ τα στραβά μάτια σε προκλητικές ενέργειες από κανέναν που ασκεί λεκτική ή σωματική βία κατά των γυναικών μας εξαιτίας της ενδυμασίας τους», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος από τη Σμύρνη, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα αναλαμβάνουν άμεσα δράση για να τιμωρούν τέτοιες ενέργειες.

Πριν από λίγες ημέρες μία γυναίκα στη συνοικία Καράκιοι και άλλη μία στο Μπεσικτάς της Κωνσταντινούπολης δέχθηκαν επίθεση στο δρόμο από άλλες γυναίκες επειδή φορούσαν μαντήλα.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ήταν εκείνη που έβαλε τέλος στις απαγορεύσεις που υφίσταντο οι γυναίκες με μαντήλα. Εκείνος επέτρεψε την είσοδό τους ακόμη και στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες υπηρεσίες και όπου αλλού απαγορεύονταν, αλλά τώρα κάποιοι φαίνεται ότι αναπολούν –όπως είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης- το… κεμαλικό και κοσμικό παρελθόν της Τουρκίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το