Τοπικά

Σκιάθος: Μείωση 50% στα τέλη κοινοχρήστων χώρων για το 2021

Η πρόταση της παράταξης «Σκιάθος Ενωμένη-Βήμα στο Μέλλον» πλειοψήφησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η αναπροσαρμογή των τελών κοινοχρήστων χώρων. Ειδικότερα, οχτώ ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της Οικονομικής Επιτροπής που προέβλεπε μείωση κατά 30% και 12 δημοτικοί σύμβουλοι ήταν υπέρ της πρότασης που κατέθεσε η παράταξη, η οποία προέβλεπε μείωση κατά 50%.

Τα τέλη διαμορφώνονται ως εξής:
-Για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων: Οδός Παπαδιαμάντη 31 ευρώ/τ.μ., Ακτή Αντωνίου Ρήγα, Ακτή Ν. Μωραΐτου, οδός Μωραϊτίδου 30 ευρώ/τ.μ., λοιπές πλατείες 17 ευρώ/τ.μ., λοιπές οδοί και περιοχές της Σκιάθου εκτός των ανωτέρω 17 ευρώ/τ.μ., Μεγάλη Άμμος 12,5 ευρώ/τ.μ., Ακτή Εθνάρχου Μακαρίου (από την εκβολή της Παπαδιαμάντη και πέρα) και πλατεία όπισθεν Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών 22,5 ευρώ/τ.μ.
-Για την τοποθέτηση σταντ εμπορευμάτων, για την έκθεση προϊόντων: Οδός Παπαδιαμάντη 62,5 ευρώ/τ.μ., Ακτή Αντωνίου Ρήγα, Ακτή Ν. Μωραΐτου, οδός Μωραϊτίδου 65ευρώ/τ.μ., λοιπές πλατείες 35 ευρώ/τ.μ., λοιπές οδοί και περιοχές της Σκιάθου εκτός των ανωτέρω 20 ευρώ/τ.μ., Ακτή Εθνάρχου Μακαρίου (από την εκβολή της Παπαδιαμάντη και πέρα) και πλατεία όπισθεν Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών 52,5 ευρώ/τ.μ.
-Παραδοσιακοί μικροπωλητές: Οδός Παπαδιαμάντη 85 ευρώ για 2 τ.μ.
-Λοιποί μικροπωλητές: Οδός Παπαδιαμάντη, ακτή Εθν. Μακαρίου 300 ευρώ για 2 τ.μ.
-Διάφοροι παραγωγοί-πωλητές: Στους χώρους που επιτρέπονται 275 ευρώ.
-Οικοδομικές εργασίες: Μηνιαίο τέλος 25 ευρώ/τ.μ.
-Γραφεία που εκθέτουν, τρίκυκλα, δίκυκλα και αυτοκίνητα: Λοιποί οδοί 25 ευρώ/τ.μ. από την οικία Μυρώδη μέχρι τη διασταύρωση του δρόμου στην περιοχή Λουτράκι προς οικία Σπανοδήμου 20 ευρώ/τ.μ. για λοιπές οδούς.
-Ψυγεία περιπτέρων (πλην όσων βρίσκονται εκτός αστικού ιστού): Σε όλη την κτηματική περιφέρεια 75 ευρώ/τ.μ.

Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφασίστηκε επίσης η τμηματική καταβολή των τελών κοινοχρήστων χώρων, των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης για το 2021, ως εξής:
Σε ισόποσες δόσεις χωρίς την κατάθεση εγγυητικής επιστολής, εφόσον καταβληθεί από τον υπόχρεο, προ της παράδοσης της άδειας ποσοστό 30% του τέλους. Η εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού θα γίνει σε τρεις ισόποσες δόσεις: Πρώτη δόση μέχρι 30 Ιουνίου, δεύτερη δόση μέχρι 31 Ιουλίου και τρίτη δόση μέχρι στις 31 Αυγούστου του 2021. Στις δόσεις μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν τέλη 200 ευρώ και πάνω.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το