Τοπικά

Σκιάθος: Ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει τον τομέα της ύδρευσης

Ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει τον τομέα της ύδρευσης στη Σκιάθο η οποία θα κατασκευάσει μονάδα αφαλάτωσης για να λύσει το σοβαρό πρόβλημα της ποιότητας και της ποσότητας νερού στο νησί. Καθημερινά στη Σκιάθο απαιτούνται 2.500 κυβικά νερού που θα πρέπει να εξασφαλίσει η μονάδα που θα φιλτράρει το νερό του πηγαδιού της Φτελιάς, από το οποίο υδροδοτείται το νησί.
Χθες αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η μελέτη σκοπιμότητας του έργου με στόχο σε λίγους μήνες να προκηρυχθεί το έργο. Ο δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος εκτιμά ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από εταιρείες για την κατασκευή του και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ. Στην ιδιωτική εταιρεία που θα το αναλάβει θα εκχωρηθεί ο τομέας της ύδρευσης για χρονικό διάστημα 15 χρόνων. Ωστόσο όλα τα δεδομένα θα τα αποδείξει η μελέτη σκοπιμότητας.

Χθες αποφασίστηκε η παροχή τεχνικής υποστήριξης στη ΔΕΥΑ Σκιάθου σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης και η
ανάγκη για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης. Αποφασίστηκε να προχωρήσει εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, μελέτη βιωσιμότητας του έργου, τεχνική υποστήριξη στην προετοιμασία των όρων και προϋποθέσεων δημοπράτησης, προετοιμασία των Τευχών Δημοπράτησης και ενδεικτικών σχεδίων για το έργο.
Η κακή διαχείριση των υδατικών πόρων, θεωρείται από τους σημαντικότερους παράγοντες στην έλλειψη καθαρού ποιοτικού νερού και οφείλεται στην υπερεκμετάλλευση του υπόγειου και του επιφανειακού υδροφόρου ορίζοντα, στην έλλειψη σχεδίου διαχείρισης και στην κακή υποδομή όσον αφορά στα δίκτυα ύδρευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το