Τοπικά

Σκιάθος: Αξιοποίησαν βαρέλια που ξεβράζει η θάλασσα για αντιπυρική προστασία

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 1

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια των τοπικών φορέων για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενου πύρινου κινδύνου, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» τοποθέτησαν για πέμπτη συνεχή χρονιά φέτος, στη δασική περιοχή Μαντράκι, 37 «καλλοπισμένα» βαρέλια με νερό.

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 2

Τα βαρέλια συνέλλεξαν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή» από το 2012 έως και το 2016, και τα οποία είχαν ξεβράσει τα χειμωνιάτικα κύματα στις βόρειες παραλίες.

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 3
Τα μπλε βαρέλια έκαναν και φέτος απόβαση σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ρυπαίνοντας τις ακτές. Δυστυχώς προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες, από όπου «δραπετεύουν» μαζί με χιλιάδες πλαστικά άσπρα διχτάκια που είναι καταστροφικά για το θαλάσσιο περιβάλλον. Έτσι, πέρα από την αντιπυρική προστασία, αφού συνολικά πάνω από 6 τόνοι νερού είναι διαθέσιμοι, δίνεται και το μήνυμα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 4
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος, στο πλαίσιο του προγράμματος υιοθεσίας που εισήγαγε τον Μάρτιο του 2011, υιοθετώντας τη δασική περιοχή Μαντράκι.
Το δάσος στο Μανδράκι της Σκιάθου είναι ένα από τα σπανιότατα φυσικά δάση κουκουναριάς µε υπόροφο αείφυλλα πλατύφυλλα, ένα οικοσύστηµα που αναπτύσσεται σε καθαρά αµµώδες έδαφος. Σηµειωτέον ότι τα δάση κουκουναριάς είναι σπανιότατα, υπάρχουν µόλις τρία στην Ελλάδα που καταλαµβάνουν σχετικά µικρή έκταση.

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ 5

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το