Τοπικά

Σκιάθος: Αποκατάσταση και αξιοποίηση της οικίας του ποιητή Ζήση Οικονόμου

Σκιάθος
Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5 στη Σκιάθο και τη μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο, μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Το έργο έχει προϋπολογισμό 53.900,00 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός, «μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας, η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων» (ΟΣΑΝ), συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών. Μέσω του προγράμματος δημιουργούνται νέες υποδομές και αναβαθμίζονται ήδη υπάρχουσες, με στόχο την ενδυνάμωση του πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού προϊόντος των Σποράδων».

Με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται η διατήρηση, αποκατάσταση και αξιοποίηση της οικίας στην οποία γεννήθηκε ο λόγιος και ποιητής Ζήσης Οικονόμου, με την μετατροπή της σε εκθεσιακό χώρο, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή και διατήρηση του έργου του λόγιου και ποιητή. Η οικία αποτελεί τυπική κατοικία με παραδοσιακά τυπολογικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ιστορική φάση της πόλης της Σκιάθου και η διατήρησή της συμβάλει στην διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της νήσου Σκιάθου και στην προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού.

Φορέας υλοποίησης του είναι Δ/νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Κύριο του που είναι ο Δήμος Σκιάθου.Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ). Ακολουθεί πλέον η σύναψη της σύμβασης με τον αναδειχθέντα ανάδοχο στο διαγωνισμό, για την έναρξη κατασκευής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το