Οικονομία

Σκεπτικισμός στις Βρυξέλλες για την πρόταση Βαρουφάκη

brussels

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι Βρυξέλλες την ελληνική πρόταση για ανταλλαγή ομολόγων, το επιτόκιο των οποίων θα συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη δηλώνουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters.
Σχολιάζοντας την πρόταση Βαρουφάκη, οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν στο διεθνές πρακτορείο: «Θέλουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Αλλά οι πρώτες αντιδράσεις χαρακτηρίζονται μάλλον από σκεπτικισμό. Υπάρχει ανησυχία ότι (σσ: η πρόταση) αποτελεί άλλο ένα κόλπο για να επιτευχθεί ένα κούρεμα.
Ο Βαρουφάκης είναι έξυπνος, αλλά υποβαθμίζει τα προβλήματα και τα θεσμικά όρια της ΕΚΤ και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης».
Πέρα από νομικά ζητήματα, η προτεινόμενη ανταλλαγή ομολόγων θέτει και μία σειρά από πρακτικά ζητήματα
Με την επιφύλαξη ότι δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες για να κρίνουμε καταλλήλως την ιδέα, δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση για κάτι τέτοιο ενώ πιθανώς υπάρχουν και σημαντικές πρακτικές δυσκολίες», λέει στο ίδιο πρακτορείο ένας από τους αξιωματούχους.
«Για αρχή, ποιο θα είναι το όριο (ποσοστό) της ανάπτυξης που θα χρησιμοποιείται για τα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη ομόλογα; Και αυτά θα βασίζονται σε προβλέψεις ή σε πραγματικά δεδομένα; Τι θα γινόταν αν ο αριθμός αυτός αργότερα αναθεωρηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω, όπως μπορεί να συμβεί;», αναρωτιέται.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το