Τοπικά

Σκέψεις για νέα τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων και Δασολογίας-Τεχνολογίας Ξύλου στη Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.

Επαφές με τους προέδρους και τους κοσμήτορες των Σχολών πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η πρυτανική αρχή στο πλαίσιο της πρόθεσης του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε πιο στενή συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Λάρισας και Στερεάς Ελλάδας η οποία μπορεί να μετεξελιχθεί ακόμη και συγχώνευση.
Χθες στην πρυτανεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρύτανη με τους προέδρους και τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν όλες οι πτυχές μιας ενδεχόμενης πιο στενής συνεργασίας μεταξύ του πανεπιστημίου και των δύο ΤΕΙ, αλλά και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τη λειτουργία της Γεωπονικής.

Στην προοπτική για το ποια τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας θα μπορούσαν να ενταχθούν στη Γεωπονική η σκέψη των εκπροσώπων της Γεωπονικής είναι πως δύο Τμήματα θα μπορούσαν να ενταχθούν στη Γεωπονική. Το πρώτο είναι το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και το δεύτερο Δασολογίας και Τεχνολογίας Ξύλου.

Όπως αναφέρθηκε «πρόκειται για μια σκέψη που μπορούμε να συζητήσουμε για τα δύο αυτά τμήματα του ΤΕΙ που θα μπορούσαν να ενταχθούν στη Γεωπονική Σχολή και αν λειτουργούν σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Βέβαια είναι μια πολύ αρχική συζήτηση. Επίσης θα πρέπει να μπουν και κάποια κριτήρια για την αξιολόγηση των καθηγητών που θα διδάσκουν στα Τμήματα».
Αναφορικά με τις υποδομές των δύο τμημάτων κρίνονται επαρκείς και βέβαια θα στεγάζονται εκεί που λειτουργούν τώρα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας συγκεκριμένες προτάσεις για το ενδεχόμενο συνένωσης του Πανεπιστημίου με ορισμένα τμήματα των δύο ΤΕΙ Λάρισας και Στερεάς Ελλάδας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το