Τοπικά

«Σκαραβαίος» συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής – Ο Γ. Κωστόπουλος κυκλοφορεί στον Βόλο με το θρυλικό «σκαθάρι»

Η πρώτη αγάπη είναι και παντοτινή για τον κ. Γιώργο Κωστόπουλο, ο οποίος το 1980 αγόρασε ένα Volkswagen Beetle 1303 του 1972 και έκτοτε κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης με το θρυλικό «σκαθάρι». Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα «Σκαραβαίου», όπως αλλιώς αποκαλείται το δημοφιλές μοντέλο, ο έμπειρος οδηγός μίλησε για το συναισθηματικό του δέσιμο με το VW που οδηγεί εδώ και δεκαετίες και σαγηνεύει τα βλέμματα, παρότι πλησιάζει τον μισό αιώνα ζωής.

Πολλά χρόνια πριν προβεί στην αγορά του συγκεκριμένου οχήματος, που έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα best-seller της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Γιώργος Κωστόπουλος ένιωσε το πρώτο… σκίρτημα την εποχή που πήγε στον κινηματογράφο και απόλαυσε στη μεγάλη οθόνη το «Κατσαριδάκι, αγάπη μου», την ταινία που πρωταγωνίστησε ο κωμικός Dean Jones και έκανε θραύση στα 60’s με τον διάσημο «Σκαραβαίο» Χέρμπι να κλέβει τις καρδιές του κοινού όπου κι εάν προβλήθηκε.

Και το 1980, έφτασε η στιγμή που αγόρασε τον δικό του από έναν συνάδελφό του στον ΟΤΕ. Τότε μάλιστα το αμάξωμα είχε άλλη βαφή, αλλά ο νυν ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το βάψει από μπορντό σε μπλε, ένα χρώμα που διατηρεί μέχρι και σήμερα. «Το συγκεκριμένο μοντέλο που έχω εγώ, το 1303, είναι το τελευταίο που κατασκευάστηκε επί γερμανικού εδάφους. Το 1974 η Volkswagen παρουσίασε το Golf, τον αντικαταστάτη του «Σκαραβαίου» και έκτοτε η παραγωγή του γινόταν στο Μεξικό μέχρι το 2003», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με εξαίρεση ένα διάστημα πέντε ετών που οδήγησε ένα Nissan Sunny, ο κ. Κωστόπουλος δεν έχει αποχωριστεί το «Σκαθάρι» του, το κοντέρ του οποίου, όπως είναι φυσικό, έχει «γράψει» αμέτρητα χιλιόμετρα. «Έχω πάψει από χρόνια να κοιτάζω τον δείκτη με τα χιλιόμετρα που διανύει», παραδέχθηκε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι είναι ένα ανθεκτικό αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται πολλή συντήρηση. «Δύσκολα παρουσιάζει βλάβες και το μόνο μειονέκτημα που έχει, είναι πως όταν παλιώνει ο κινητήρας, αυξάνει η κατανάλωση καυσίμου, ενώ ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια είναι πως πλέον έχουν λιγοστέψει τα συνεργεία που διαθέτουν τεχνικούς με εμπειρία στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα», συμπλήρωσε.
Αμέτρητα τα περιστατικά που έχει να διηγηθεί ο ιδιοκτήτης του και επιβεβαιώνουν πως όσοι έχουν «Σκαραβαίο», δεν τον αλλάζουν με τίποτα. «Πριν από λίγα χρόνια, ενώ οδηγούσα στη συνοικία της Νεάπολης, μου κάνει νόημα ένας οδηγός να σταματήσω. Πάρκαρα και με πλησίασε προτείνοντάς μου να μου δώσει επί τόπου πέντε χιλιάδες ευρώ για να το αγοράσει. Τον ευχαρίστησα για την πρότασή του, αλλά αρνήθηκα. Το ερωτεύεσαι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Θα το παρομοίαζα με μία αρχόντισσα κυρά, η οποία δεν χρειάζεται πολλά στολίδια για να κλέψει τα βλέμματα. Έχει τη στόφα μίας άλλης εποχής και ξυπνάει πολλές μνήμες από το παρελθόν», είπε με χαμόγελο.

Κλείνοντας δε, αποκάλυψε το μέλλον της… σκαθαροπαρέας στο σπίτι του. «Με τον «Σκαραβαίο» όλη η οικογένεια μου έχει γυρίσει αμέτρητα χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα. Αυτός ο δεσμός δεν «κόβεται», όσα χρόνια κι εάν περάσουν. Το λατρεύουμε, τόσο η γυναίκα μου και εγώ, όσο και οι κόρες μου. Τώρα έχω την εγγονή μου, η οποία είναι τεσσάρων ετών και δεν χορταίνει τις βόλτες με τον «Σκαραβαίο» μαζί μου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το