Τοπικά

Σκάνδαλο στα Σφαγεία καταγγέλλει με μήνυση ο Αχ. Μπέος

DSC00001-1

Για σκάνδαλο διασπάθισης δημοτικού χρήματος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κάνει λόγο ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου σχετικά με την υπόθεση των Σφαγείων. Ο κ. Μπέος επικαλείται τα στοιχεία του ελέγχου που διενήργησε ο δημοτικός του σύμβουλος κ. Στεφόπουλος, υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού είναι λυπηρά και σκανδαλώδη, αποδίδοντας ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή και τον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται τα Σφαγεία.

Μεταξύ άλλων στην μηνυτήρια αναφορά επισημαίνονται τα εξής:

«Ενώ η λειτουργία και η εκμετάλλευση των Σφαγείων που ανήκουν στο Δήμο Βόλου έχουν με διαγωνισμό ανατεθεί σε ιδιώτη, φορτηγά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου, ανήκοντα στο Τμήμα Καθαριότητας, φέρονται να έχουν παραχωρηθεί – χαριστεί παρανόμως αρχικά στα ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. και έπειτα στη Π.ΚΑΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., η δε τύχη τους αναζητείται. Το δε πετρέλαιο κίνησης των οχημάτων σύμφωνα με πληροφορίες το προμηθεύονταν από αντλίες του Δήμου Βόλου.

Ο λογαριασμός υδροδότησης των σφαγείων συνεχίζει παρανόμως όλα αυτά τα χρόνια να εκδίδεται επ’ ονόματι του Δήμου Βόλου, ενώ το υδρόμετρο παροχής όφειλε να έιναι στο όνομα της επιχειρήσης ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.. και στη συνέχεια στην ιδιωτική εταιρεία, η οποία είναι προφανές ότι θα έπρεπε να εξοφλεί τους μηνιαίους λογαριασμούς για την κατανάλωση νερού που κάνει. Μάλιστα σε προσκομιζόμενο λογαριασμό ύδρευσης, θα δείτε ότι υπάρχει εγγραφή και υπογραφή εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και των ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.που δηλώνει ρητά ότι αποδέχεται τη χρέωση (!!!) ωφελώντας προφανέστατα την ιδιωτική εταιρεία, εφόσον αναδέχεται και αναγνωρίζει δικό της χρέος ως δημοτικό και ζημιώνοντας αντίστοιχα τον Δήμο, αφού αποδέχονται να καταβάλλουν δημοτικό χρήμα για να εξοφληθεί η κατανάλωση νερού ενός ιδιώτη.

Ανάλογο αίσχος υπάρχει και στην ηλεκτροδότηση των σφαγείων, αφού και πάλι ο λογαριασμός εκδίδεται και βαραίνει τον Δήμο και όχι την ιδιωτική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα σφαγεία και κάνει την κατανάλωση του ρεύματος, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση συμβαίνουν και χειρότερα. Από τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος των σφαγείων, γίνεται επί χρόνια και χωρίς ουδείς αρμόδιος να παρεμβαίνει, μόνιμα ρευματοκλοπή,αφού ανακαλύψαμε ότι από το ρεύμα των σφαγείων ηλεκτροδοτείται παράνομα ένας ολόκληρος καταυλισμός Ρομά!.Τα παραπάνω ελάμβαναν χώρα με τη σιωπηρή ανοχή και συγκάληψη των αρμοδίων αρχών του Δήμου με προφανή σκόπο ψηφοθηρικά ανταλλάγματα σύμφωνα με καταγγελίες των ΡΟΜΑ, Ενώ ο κάθε πολίτης αυτού του Δήμου χρεώνεται, ως είναι λογικό και νόμιμο, για την παροχή ρεύματος στο σπίτι και την επιχείρησή του και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μείνει χωρίς ρεύμα ακόμα και για οφειλές 300 ευρώ, εδώ η μεν ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.και στη συνέχεια η Π.ΚΑΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. ιδιωτική εταιρεία – μισθώτρια του χώρου ουδεμία χρέωση υφίσταται για τις καταναλώσεις της, μια ολόκληρη δε ομάδα πολιτών ηλεκτροδοτείται δωρεάν.Επί προσθέτως έαν η παροχή του ρεύματος ανήκει στο Δήμο Βόλου στο λογαριασμό παροχής ρεύματος δεν συμπεριλαμβάνονται δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος. Η συγκεκριμένη έκταση δεκαοχτώ (18) στρεμμάτων περιλαμβάνει κτίσματα δυόμιση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (2.500 τμ.) περίπου για τα οποία τα δημοτικά τέλη και ο δημοτικός φόρος ανέρχεται στο ποσό των επτα χιλιάδων διακοσίων ευρω (7.200) περίπου ετησίως, όπως προκύπτει άλλωστε από σχετικό έγγραφο της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσίων του τμήματος δημοτικών προσόδων του Δήμου Βόλου.

Περαιτέρω, θα πρέπει επίσης να ελεχθεί με ποιο τρόπο μηχανήματα και εξαρτήματα τεράστιας αξίας, ιδιοκτησίας της «ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.» και κατά συνέπεια του Δήμου Βόλου, εκμισθώθηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση μαζί με το χώρο, χωρίς να καταγραφούνε στη σύμβαση μισθώσεως ή σε παράρτημά της, με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη τους, με την ανάλογη ζημία στην περιουσία της δημοτικής αυτής εταιρείας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το