Τοπικά

Σκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες – Πυκνός καπνός σκέπασε την παραλία του Βόλου (photos και video)

Σκάφος αναψυχής που ήταν αγκυροβολημένο στο “Κορδόνι”, στην παραλία του Βόλου, τυλίχθηκε στις φλόγες στις 3 σήμερα το μεσημέρι. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπάθησαν να πλησιάσουν το σκάφος αλλά δεν ήταν εφικτό να περάσουν την γέφυρα από το “Κορδόνι” με τα πυροσβεστικά οχήματα και τράβηξαν τις μάνικες για να φθάσουν ως το σημείο της φωτιάς. Στο μεταξύ, σκάφος του λιμενικού πλησίασε σε κοντινή απόσταση την ώρα που η πυρκαγιά μαινόταν, αλλά δεν δεν είχε τη δυνατότητα κατάσβεσης. Το σκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς . Έφερε το όνομα ΝΤΕΖΙ και ανήκε σε 57χρονο Δανό, που περνούσε πολλές ώρες της ημέρας μέσα σε αυτό. Ο ίδιος έπαθε κρίση όταν το είδε να τυλίγεται στις φλόγες.

ΣΕ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΚΟΡΔΟΝΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Publiée par Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων sur Jeudi 27 juin 2019

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για το περιστατικό αναφέρει ότι το σκάφος μεταφέρθηκε στα αβαθή της κεφαλής του προβλήτα ενώ τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος:
“Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και περί ώρα 14:30 το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής DAISY, σημαίας Δανίας και με επιβαίνοντα έναν Δανό υπήκοο, ανεφλέγη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ ήταν ελλιμενισμένο στην εσωτερική πλευρά του βασικού κυματοθραύστη λιμένα Βόλου. Του συμβάντος επιλήφθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, η οποία και προέβη στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ στην περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος καθώς και ρυμουλκό πλοίο για πιθανή επέμβαση. Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης το εν λόγω σκάφος μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο, στα αβαθή της κεφαλής του προβλήτα γ΄, του εμπορικού λιμένα Βόλου. Στην περιοχή τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Ο επιβαίνων διασώθηκε, ενώ για τα αίτια του συμβάντος θα επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το