Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση της φοροεπιδρομής στον προϋπολογισμό για το 2015

Τσίπρας για προϋπολογισμό

Αύξηση της «φοροεπιδρομής» προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 σε σχέση με το 2014, διαπιστώνει το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας, ταυτόχρονα, τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ότι «στη ΔΕΘ μοίρασε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς φορολογούμενους, αλλά πολύ σύντομα αποδείχτηκε η αλήθεια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «τα συνήθη υποζύγια» θα κληθούν για ακόμη μία χρονιά να πληρώσουν το μάρμαρο, μέσω:

– Της μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ, ενός δημευτικού φόρου που υπερφορολογεί τη μικρή και τη μεσαία ιδιοκτησία. Ο φόρος και ο εισπρακτικός στόχος του θα παραμείνει ως έχει και το 2015.

– Της μονιμοποίησης της δήθεν Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία έληγε φέτος, με το περιτύλιγμα μίας δήθεν μείωσης.

– Της συνέχισης της παράλογης και αναποτελεσματικής πολιτικής μέσω της υπέρογκης αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (αύξηση η οποία μονιμοποιείται), με οριακές μειώσεις που δεν διορθώνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

– Της αύξησης των εσόδων στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ κλπ), που σημαίνει νέα επιδρομή στα εισοδήματα των φτωχών νοικοκυριών.

Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι οι εξαγγελίες του κ. Σαμαρά περί δήθεν μειώσεων στους συντελεστές φυσικών προσώπων εγκαταλείπονται, μπροστά στην αναγκαιότητα να υπηρετήσει τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.

Πηγή: www.ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το