Τοπικά

Σιωπηλή πορεία σήμερα στον Βόλο για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου περπατάμε και πάλι για την Ελευθερία σε 12 πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου.
H πορεία Walk For Freedom πραγματοποιείται παγκοσμίως για έκτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21. Φέτος, για δεύτερη χρονιά στην πόλη του Βόλου, η δράση συνδιοργανώνεται από την Α21 και το Α-team Volos, σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις», υπό την αιγίδα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και των κοινωνικών του δομών Κέντρο Κοινότητας και Βοήθεια στο Σπίτι, ενώ τη δράση στηρίζει το ΠΕΠ Θεσσαλίας και πανελλαδικά το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του υπουργείου Εξωτερικών. Στη δράση συμμετέχουν μεταξύ άλλων και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος». Σκοπός της δράσης Walk For Freedom είναι η αφύπνιση του κόσμου για την έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα ξεκινήσει στις 17.30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου-Δημαρχείο Βόλου. Η πορεία θα περάσει από την παραλιακή οδό και θα τερματίσει στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Ταυτόχρονα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με την εμπορία ανθρώπων. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανώνυμη καταγγελία για περιστατικό εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, υπάρχει διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109. Αν δεις κάτι, πες κάτι!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το