Τοπικά

Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί εθελοντές για ενισχυτική διδασκαλία στο 5ο ΓΕΛ Βόλου “Θ”

eksetaseis_sxoleia

Στην κάλυψη ενός σημαντικού κενού, της ενισχυτικής διδασκαλίας σε άπορους μαθητές, που, δυστυχώς, για ακόμη μια χρονιά το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προβλέψει έγκαιρα να αντιμετωπίσει, επιχειρεί να καλύψει η διεύθυνση του 5ου ΓΕΛ Βόλου ενεργοποιώντας συνταξιούχους εκπαιδευτικούς που δίδαξαν στο σχολείο και έχουν το μεράκι και τη διάθεση να προσφέρουν.

Στο σχολείο τα τελευταία δύο χρόνια βοήθησαν εθελοντικά τέσσερις συνταξιούχοι καθηγητές, δύο φιλόλογοι, ένας μαθηματικός και ένας φυσικός, διδάσκοντας σε μαθητές, οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εγγραφούν σε κάποιο φροντιστήριο.

Από τη στιγμή, δυστυχώς, που και φέτος το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ενεργοποιήσει την πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Λύκειο και με δεδομένες τις ανάγκες των άπορων μαθητών, η διεύθυνση του 5ου Λυκείου προσανατολίζεται να απευθυνθεί και πάλι στους συνταξιούχους καθηγητές, ώστε να προσφέρουν εθελοντικά.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης, «πρόκειται για συναδέλφους οι οποίοι για χρόνια δίδαξαν στο 5ο ΓΕΛ Βόλου, αγαπούν το σχολείο και τους μαθητές και θέλουν να τους βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Εμείς για ακόμη μια φορά θα απευθυνθούμε στους ανθρώπους αυτούς, καθώς από το υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή της πρόσθετης διδακτικής στήριξης».

Λόγω της απουσίας αντίστοιχων υποστηρικτικών θεσμών και άλλα σχολεία απευθύνονται στους καθηγητές για να κάνουν μαθήματα. Σε κάποια βέβαια διδάσκουν οι ίδιοι οι καθηγητές του σχολείου παραμένοντας στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο μετά τη λήξη του κανονικού διδακτικού σχολικού ωραρίου.

 Το 1ο Μαθητικό Μεσογειακό Συνέδριο

Στο 1ο Μαθητικό Μεσογειακό Συνέδριο θα συμμετάσχει το 5ο ΓΕΛ Βόλου. Δέκα μαθητές του σχολείου θα παρουσιάσουν τη δική τους εργασία για την Ευρώπη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν συνολικά 25 Λύκεια. Το συνέδριο που θα ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου, έχει τίτλο «Δημοκρατία-Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ανεκτικότητα» και θα συμμετάσχουν οι μαθητές των ελληνικών, σλοβενικών και ιταλικών σχολείων που θα παρουσιάσουν ομαδικές εργασίες και δρώμενα και θα έχουν την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Ιταλία και το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μελετών της Βενετίας.

Υπεύθυνη του προγράμματος για το 5ο ΓΕΛ Βόλου είναι η καθηγήτρια οικονομικών κ. Μαρία Κοτρώνη, ενώ οι δέκα μαθητές που θα ταξιδέψουν στο συνέδριο της Τεργέστης είναι οι εξής: Αγροκώστας Βασίλης Πέτρος, Αγροκώστας Στέργιος Παύλος, Αναγνώστου Αγγελική, Λεμονάκη Ευαγγελία-Άλκηστις, Παπαευσταθίου Ευστάθιος, Παχή Γεωργία-Νεφέλη, Δασκαλάκη Ιφιγένεια, Κουφόπουλος Δημήτρης, Ράπτη Μαρία, Πομελέτ-Παπαδάκης Φλώρα-Ναυσικά.

Το θέμα της εργασίας που θα παρουσιάσουν οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ είναι: «Η σημασία της κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της δημοκρατίας και της ελευθερίας για τη ζωή των πολιτών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το