Τοπικά

Συνεργασία του 1ου Γυμνασίου Βόλου με το ιστορικότερο Γυμνάσιο της Νυρεμβέργης “Θ”

Σ4 Φ3

Συνεργασία με το πιο ιστορικό Γυμνάσιο της Νυρεμβέργης θα αναπτύξει το 1ο Γυμνάσιο Βόλου το οποίο θα επισκεφθεί τη Γερμανία τον ερχόμενο Απρίλιο και γι’ αυτό το λόγο ήδη προετοιμάζεται ομάδα μαθητών του σχολείου αποτελούμενη από 10-15 μαθητές με επικεφαλής την καθηγήτρια γερμανικών κ. Κατερίνα Μελαχροινάκη.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο γίνεται η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στους μαθητές από Έλληνες καθηγητές, κάτι που δείχνει τη διάθεση των νέων γερμανών να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στην αρχαία ελληνική παράδοση.

Η κ. Μελαχροινάκη τόνισε πως ξεκινά μια συνεργασία του 1ου Γυμνασίου Βόλου με ένα Γυμνάσιο τα Νυρεμβέργης που είναι το πιο ιστορικό στην μεγάλη αυτή περιοχή, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του 16ου αιώνα. Στο σχολείο αυτό φοιτούν οι μαθητές των δύο τελευταίων Τάξεων Δημοτικού καθώς και των τριών Τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Εκεί παρακολουθούν μαθήματα παιδιά που έχουν στόχο να σπουδάσουν και να πετύχουν στο Πανεπιστήμιο.

Η καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Βόλου πρόσθεσε πως πρόκειται ένα Γυμνάσιο στο οποίο διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά ως γλώσσα. Άλλωστε στη Γερμανία υπάρχουν αρκετά Γυμνάσια που διδάσκουν το μάθημα των αρχαίων ελληνικών.

«Ξεκινάμε τη συνεργασία με στόχο την αδελφοποίηση» τόνισε η κ. Μελαχροινάκη και πρόσθεσε πως «τον Απρίλιο θα επισκεφθούμε το Γυμνάσιο Νυρεμβέργης με μια ομάδα μαθητών αποτελούμενη από δέκα άτομα, ενώ οι Γερμανοί μαθητές θα έρθουν στο Βόλο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στη Νυρεμβέργη θα κάνουμε με τους μαθητές και καθηγητές από κοινού δράσεις για την αλληλογνωριμία των δύο πολιτισμών. Και ετοιμαζόμαστε κάνοντας εργασίες. Μαζί μας στη Νυρεμβέργη θα είναι και η καθηγήτρια φιλολογίας κ. Μπαϊράμη που είναι και η υποδιευθύντρια του σχολείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το