Τοπικά

Συνεργασία της Σ. Μπαρτζιώκα με την Ελληνική Σχολή Βιέννης

μπαρτζιώκα 1

Στην Βιέννη βρήκε τη Σούλα Μπαρτζιώκα η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με το ΠΑΣΟΚ. Η υποψήφια βουλευτής βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη αυστριακή πρωτεύουσα κατόπιν πρόσκλησης του διευθυντή της Ελληνικής Σχολής Βιέννης π. Ιωάννη, στο πλαίσιο των στενών σχέσεων που διατηρούν μεταξύ τους από τη θητεία της στο Δήμο Βόλου, με σκοπό την προώθηση συνεργασίας σε θέματα παιδείας και πολιτισμού

Ειδικότερα, η κ. Μπαρτζιώκα ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είχε επισκεφθεί πέρυσι την Ελληνική Σχολή Βιέννης και είχε συζητήσει για την προοπτική αδελφοποίησης με σχολεία της Μαγνησίας, προτείνοντας ενδεικτικά το Μουσικό Σχολείο Βόλου. Σε συνέχεια αυτής της επίσκεψης και των συζητήσεων που ακολούθησαν, συμφωνήθηκε να προωθηθεί η σύσφιγξη των σχέσεων της Σχολής αρχικά με το Γυμνάσιο Μηλεών, με συνδεκτικό κρίκο τον Άνθιμο Γαζή.

Όπως είναι γνωστό ο Άνθιμος Γαζής γεννήθηκε στις Μηλιές και μετά τις σπουδές του στη Ζαγορά και την Κωνσταντινούπολη, έγινε το 1796 εφημέριος του ναού της ελληνικής παροικίας στη Βιέννη της Αυστρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση αφιερώματος στη ζωή και το έργο του Άνθιμου Γαζή, στις 29 Μαρτίου στη Βιέννη, από το Γυμνάσιο Μηλεών.

μπαρτζιωκα 2

Η κ. Μπαρτζιώκα στη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον διευθυντή της Ελληνικής Σχολής της Βιέννης π. Ιωάννη, συζήτησαν μεταξύ άλλων τις λεπτομέρειες αυτής της διοργάνωσης, καθώς έχει προταθεί να συμμετέχουν και άλλοι φορείς, όπως ο Σύλλογος Μακεδόνων Βιέννης και ο αντίστοιχος Σύλλογος που δραστηριοποιείται στις Μηλιές. Η παρουσίαση του αφιερώματος θα γίνει με την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης Μηλεών.

Η κ. Μπαρτζιώκα θα επιδιώξει να έχει το επόμενο διάστημα συνάντηση τόσο με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνα, όσο και με τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, σε μία προσπάθεια να ενεργοποιήσει και άλλους φορείς για την επιτυχία της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει επίσης συνοπτική παρουσίαση της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το