Τοπικά

Συνεργασία με δήμους της Μαγνησίας για τον τουρισμό θέλει το Νότιο Πήλιο

unnamed

Συνεργασία με δήμους της Μαγνησίας για τον τουρισμό θέλει το Νότιο Πήλιο.

Στο δήμο Νοτίου Πηλίου συστήθηκε επιτροπή, που θα συνομιλεί με άλλους δήμους της Μαγνησίας για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Η μηνιαία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού Νοτίου Πηλίου πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Σηπιάδος, στο Λαύκο. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την διαδικτυακή παρουσία του δήμου, θέματα καθαριότητας εν όψει τουριστικής περιόδου καθώς και τη σημασία συνεργιών με τους υπόλοιπους δήμους σε θέματα τουρισμού.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των φορέων και κατοίκων του δήμου στην διατήρηση της καθαριότητας. Αναφέρθηκε, άλλωστε, επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι «… δεν αρκεί να μόνο προσελκύσουμε επισκέπτες, αλλά να τους διατηρήσουμε. Η καθαριότητα των δημοσίων χώρων πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό μέλημά μας». Για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή ενός εκπροσώπου της επιτροπής «Ποιότητας Ζωής» στις επικείμενες συνεδριάσεις.

Παράλληλα, θεωρήθηκε απαραίτητη η δημιουργία συνεργιών με το δήμο Βόλου και Ζαγοράς – Μουρεσίου σε θέματα τουρισμού και προβολής στην ήδη επιτυχημένη συνεργασία η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2015. Η αναγνωρισιμότητα του τουριστικού προϊόντος, η επιτυχία της τουριστικής προβολής καθώς και η διευθέτηση κοινών προβλημάτων είναι απαραίτητο ζητούμενο στην από κοινού συνεργασία σε θέματα προβολής και τουριστικής προβολής του Βόλου και του Πηλίου. Για το σκοπό αυτό, εξελέγη πενταμελής επιτροπή με στόχο την έναρξη συζητήσεων με τους υπεύθυνους τουρισμού των υπόλοιπων δήμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το