Τοπικά

Συνέντευξη σε σχολικό ραδιόφωνο μαθητών από την Ευρώπη

ΦΩΤΟ 1

Στο φιλόξενο χώρο του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.)  Βόλου, βρέθηκαν σήμερα μαθητές κι εκπαιδευτικοί από το σχολείο Campo De San Alberto που βρίσκεται στη Νότια της Γαλικίας στην Ισπανία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Μάλιστα δόθηκε και συνέντευξη τύπου στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού που λειτουργεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο χώρο του 1ου Ε.Κ.
Η αποστολή, συνοδευόμενη από την υπεύθυνη του γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων της Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας κ. Κυριακή Δανιηλίδου, ξεναγήθηκε στους χώρους του 1ου Ε.Κ. Βόλου, ενώ δύο μέλη της, ένας εκπαιδευτικός και μία μαθήτρια, παραχώρησαν μικρή συνέντευξη στον εκπαιδευτικό του 1ου Ε.Κ. Βόλου, Νίκο Κοντονάτσιο με την τεχνική υποστήριξη του υπεύθυνου του εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Συστημάτων, Κώστα Αμυγδαλίτση.
Το εκπαιδευτικό σύστημα και τη σχέση του με την αγορά εργασίας, σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και το περιβάλλον στην Μαγνησία και στη Γαλικία της Ισπανίας, είναι το αντικείμενο που διερευνούν οι φορείς από τις δύο περιοχές της Ευρώπης. Το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκής σύμπραξης Comenius Regio με τίτλο: “EDUCATION AND THE LABOUR MARKET IN A EUROPEAN PROJECT FRAMEWORK”.

Περισσότερα διαβάστε στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού

Ολόκληρη η συνέντευση στο youtube

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το