Τοπικά

Συνελήφθησαν έξι δράστες που εξαπάτησαν ιερείς για να τους γλυτώσουν από το “κούρεμα καταθέσεων”

syllipsi_lefta

Τέσσερις περιπτώσεις απατών σε βάρος ατόμων, δύο εκ των οποίων ιερωμένων, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ελασσόνας. Οι απάτες τελέστηκαν το τελευταίο δεκαήμερα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, ένας 23χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι πέντε συνεργοί του, δύο άντρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι έξι δράστες, από κοινού μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, εξαπάτησαν τα θύματά τους, ισχυριζόμενοι ότι, έχοντας «διασυνδέσεις», μπορούν είτε να εξασφαλίσουν την είσπραξη δικαιούμενων από ασφαλιστικό φορέα χρηματικών ποσών και συντάξεων, είτε να προφυλάξουν καταθέσεις στην τράπεζα, από επικείμενο «κούρεμα».

Με την παράνομη αυτή δράση τους, κατόρθωσαν να αποσπάσουν από τα θύματά τους το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.319 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ανεπιτυχώς και το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας για τη διερεύνηση τυχόν συμμετοχής των δραστών σε άλλα παρόμοια αδικήματα, καθώς και την ταυτοποίηση των αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το