Ελλάδα

Συνελήφθησαν 20 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

narkotika

Πολυμελές δίκτυο, αποτελούμενο από τρεις ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, που ενέχονται στην καλλιέργεια χασίς και στη διακίνηση ναρκωτικών κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία, Αχαΐα και την Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Για την εξάρθρωση αυτών των οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν από χθες το πρωί παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Λακωνίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών και συνελήφθησαν συνολικά είκοσι άτομα, δεκαεννέα Έλληνες, από 20 έως 69 ετών και ένας 28χρονος Αλβανός, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους.

Από τους συλληφθέντες, οι δεκαεννέα είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ ένας Έλληνας κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εκατόν τριάντα έξι άτομα, από τα οποία τα έξι είναι μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούνται για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφορά στα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων, για ναρκωτικά και όπλα, του λαθρεμπορίου, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το