Ελλάδα

Συνελήφθη 60χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

newego_LARGE_t_1101_54362982

Στη σύλληψη ενός 60χρονου αλλοδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης.

Κατά την επιχείρηση, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 60χρονου αλλοδαπού και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων.

Όπως διαπιστώθηκε, κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του ίντερνετ, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) με παιδιά που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις, είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ίδιου με ανήλικους, ώστε να ασελγήσει σε βάρος τους.

Προέκυψε επίσης ότι το χρονικό διάστημα από 23/12/2011 έως και 30/3/2015 ο δράστης πραγματοποίησε 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες που σχετίζονταν με τις ανωτέρω «δράσεις».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στη διεύθυνση όπου φαινόταν να εργάζεται ο 60χρονος, αλλά από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως πλέον εργαζόταν και διέμενε μόνιμα σε χώρα της Ευρώπης. Υπήρξε άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της χώρας διαμονής.

Η δικογραφία έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το