Ελλάδα

Συνέδριο ΔΗΜΑΡ: Επίθεση Πανούση στον Κουβέλη

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Η σφοδρή προσωπική επίθεση στον Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα του κόμματος από τον βουλευτή Γιάννη Πανούση κυριαρχεί μέχρι τώρα, κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Πανούσης κατηγόρησε ευθέως τον Φώτη Κουβέλη ως κύριο υπεύθυνο για την κατιούσα πορεία που έχει πάρει η ΔΗΜΑΡ.

Τόνισε, χαρακτηριστικά: «Ο αρχηγός διαλέγει τη μοίρα του και δεν τη βάζει σε ψηφοφορία για να παρασύρει όλο το κόμμα. Φώτη, εσύ το διάλεξες με την επιλογή σου» είπε ο κ. Πανούσης και συνέχισε: «Ο ηγέτης όταν λέει “παρατούμαι”, φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται. Ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητάει συγγνώμη και να φεύγει. Δεν μπορεί να έχει συμμετοχή στο 6,2% και καμία στο 1,3%. Αλλιώς μένει μόνος, άμοιρος και μοιραίος».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απάντησε και στα όσα γράφονται και λέγονται ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας γι’ αυτό ευθέως στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ. «Στα “παπαγαλάκια” της Αγίου Κωνσταντίνου έχω να πω ότι μετά τη ΔΗΜΑΡ, θα πάω σπίτι μου» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης δεν εφείσθη σκληρής κριτικής και για τη γενικότερη πολιτική που ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι εμφανίστηκε ως συναλλασσόμενη Αριστερά του 4-2-1 και πώς διακατέχεται από κουλτούρα αρχηγισμού και ηθική πολιτικής νομενκλατούρας.

Οι υπόλοιποι, μέχρι το μεσημέρι, ομιλητές, στελέχη από την περιφέρεια και την Αττική, εξέφρασαν αγωνία για το μέλλον του κόμματος, διατυπώνοντας απόψεις είτε αυτόνομης παρουσίας της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, όπως εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης στη χθεσινή του ομιλία, είτε να αναζητηθεί πλαίσιο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το