Πολιτισμός

Συνεχίζονται ο εγγραφές στα «Θεατροταξίδια»

unnamed

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο εργαστήρι δημιουργικού θεάτρου με τίτλο «Θεατροταξίδια» για παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή.

Τα παιδιά στην παρέα μας παίζουν, δημιουργούν, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα από το θέατρο. Με κινητικές ασκήσεις και ασκήσεις φαντασίας τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται στον χώρο, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξασκούν τη συγκέντρωση και την προσοχή τους. Με την παντομίμα αναπτύσσουν την προσωπική τους αντίληψη και την σωματική τους πειθαρχία. Με τους αυτοσχεδιασμούς και τη δραματοποίηση τα παιδιά πλουτίζουν το λεξιλόγιό τους μαθαίνοντας ταυτόχρονα σωστή άρθρωση και ορθοφωνία. Η φαντασία τους εκδηλώνεται και αναπτύσσεται αφού συχνά επινοούν τις δικές τους ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από εικόνες, ήχους και αντικείμενα.
Θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά για να κατασκευάσουν τα δικά τους σκηνικά και κοστούμια, ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν φίλους και θα μάθουν να συνεργάζονται, να δουλεύουν ομαδικά και να συμμετέχουν δημιουργικά στην ολοκλήρωση ενός θέματος.
Στη διάρκεια λειτουργίας τους τα «Θεατροταξίδια» παρουσίασαν στο κοινό τα έργα: «Η ζωή είναι ωραία», «Το κόκκινο κουβάρι», «Ελάτε να παίξουμε με τις σκιές μας», «Φρικαντέλα», «Ειρήνη» και «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, «Ο Μανωλάκης γυρεύει το Θεό» του Στρατή Μυριβήλη, «Μερικοί το προτιμούν Ελληνικό» (Μιούζικαλ), «La strada» του Φελίνι και «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ.

Το εργαστήρι εμψυχώνουν η παιδαγωγός-ηθοποιός Βάσω Μπέλιου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Πανταζής.
Οι συναντήσεις των ομάδων γίνονται κάθε Σάββατο το πρωί στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας.
Νέες εγγραφές μπορούν να γίνονται στον ίδιο χώρο κάθε Σάββατο 10 με 12 π.μ ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλέφωνο: 6944388045.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το