Τοπικά

Συνεχίζεται η κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας – Αλλάζουν τα αιτήματα

2ο ΕΠΑΛ

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα σήμερα η κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και, όπως δήλωσαν οι μαθητές στο σημερινό σχολικό συμβούλιο, η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη ξεκίνησε με αφορμή τη φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο 2ο ΓΕΛ Βόλου, το οποίο συστεγάζεται με το 2ο ΕΠΑΛ στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, ωστόσο τα αιτήματα των μαθητών έχουν πλέον διαφοροποιηθεί και δεν αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών.
Οι μαθητές δηλώνουν οτι η κατάληψη σήμερα κι αύριο πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ζητούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις σχολείων, να προσληφθούν καθηγητές για τις ώρες που δεν καλύπτονται και η κατάσταση εξυπηρετείται με υπερωρίες από το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό.
Όπως ανέφερε στην e-thessalia.gr ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Σωκράτης Σαβελίδης, σήμερα συνεδρίασε το σχολικό συμβούλιο και οι γονείς προσπάθησαν να πείσουν τα παιδιά οτι πρέπει να επιστρέψουν στα μαθήματά τους και με ανοιχτό το σχολείο να συνεχιστεί από κοινού η προσπάθεια για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, όμως δεν εισακούστηκαν.
Στο μεταξύ, το σχολικό συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω παλαιότητας του κτιρίου και της φυσιολογικής φθοράς των υποδομών. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και συχνά οι εκπαιδευτικοί σχετικής ειδικότητας αναγκάζονται να κάνουν παρεμβάσεις για να μην κινδυνεύσει η υγεία των παιδιών, ενώ προβληματική είναι επίσης η υδραυλική εγκατάσταση τόσο στους χώρους υγιεινής, όσο και στο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα το νερό που τρέχει στις βρύσες να μην πίνεται.
Ο κ. Σαβελίδης ανέφερε ότι οι μαθητές είναι ενημερωμένοι και δεν πίνουν το νερό αλλά αγοράζουν από το κυλικείο, ενώ συχνά οι εκπαιδευτικοί δίνουν χρήματα από τον κοινό κουμπαρά τους για μικροέξοδα, σε μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα μπουκάλι νερό.
Τέλος, στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας περιλαμβάνεται και ο ελαιοχρωματισμός του συγκροτήματος. “Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βάφουν κατά καιρούς διάφορους χώρους, αλλά όλα αυτά είναι μπαλώματα και δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Ο εθελοντισμός δεν μπορεί πάντα να δίνει λύσεις” τόνισε ο κ. Σαβελίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το