Κατηγορίες: Τοπικά

Συναντήσεις της κ. Παπανάτσιου για τα σχολικά προβλήματα της Μαγνησίας

Tα προβλήματα που απασχολούν τις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής έθιξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου σε σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και θρησκευμάτων.

Στην πρώτη συνάντηση ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χασάπη σχετικά με θέματα που αφορούν τις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ της περιοχής καθώς και το θέμα των βιβλίων που αναγκάζονται να πληρώνουν οι μαθητές. Το θέμα των βιβλίων είναι γνωστό στο Υπουργείο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, την επόμενη σχολική χρονιά θα έχει λυθεί οριστικά, καθώς ήδη γίνονται προσπάθειες ώστε να τυπωθούν βιβλία. Τέλος, όσο αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών και των συναρμόδιων Υπουργείων, ώστε να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση.

Στη συνέχεια η βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Χασάπη για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 1ο ΤΕΕ ειδικής αγωγής του νομού Μαγνησίας, καθώς και ζητήματα που αφορούν οργανωτικά θέματα της λειτουργίας του ΤΕΕ. Παράλληλα, η κα Παπανάτσιου κατέθεσε και εγγράφως τα ζητήματα που αφορούν το ΤΕΕ ειδικής αγωγής, ενώ ο Γ.Γ. Του Υπουργείου δεσμεύτηκε για μία νέα συνάντηση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να συζητηθούν τα εν λόγω θέματα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια με το κτίριο της Διεύθυνσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Μουρτζούκου), τα οποία διογκώθηκαν μετά από τις βροχές των τελευταίων χρόνων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους, αλλά και για τα αρχεία της Διεύθυνσης. Ο κος Χασάπης αφού ενημερώθηκε επί του συγκεκριμένου θέματος, ανέφερε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια, σε συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών κο Σπίρτζη, να γίνει μία πρώτη καταγραφή που θα αφορά κτίρια που θα παραχωρηθούν για εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στη συνέχεια η βουλευτής συναντήθηκε με συνεργάτες του αναπληρωτή Υπουργού έρευνας και καινοτομίας κου Φωτάκη όπου ενημερώθηκε για τις αναπτυξιακές δράσεις των ερευνητικών φορέων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Θεσσαλίας, όπως το πρόγραμμα ΚΡΗΠΙΣ.

Τέλος η βουλευτής τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει και συνέχεια της συζήτησης όπου θα συμμετέχουν και φορείς της περιοχής. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος και η εκπαιδευτική κοινότητα είναι δυστυχώς, πολλά και μόνο μέσα από τη συνεννόηση και την συζήτηση των άμεσα ενδιαφερόμενων και εμπλεκόμενων μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος ώστε να μπουν οι βάσεις που θα μας επιτρέψουν να εξαλείψουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ουγγαρία: Συγγνώμη, είπε και παραιτήθηκε η πρόεδρος μετά τον σάλο για την απονομή χάριτος σε κατάδικο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της μετά τις αυξανόμενες πιέσεις…

10 Φεβρουαρίου 2024

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ξόδεψε 122.000 λίρες σε γυναικεία εσώρουχα μέσα σε ένα έτος, γράφουν τα βρετανικά μέσα

Αποκαλυπτικά είναι τα βρετανικά δημοσιεύματα σε Daily Mail, The Sun και Daily Star αναφορικά με…

10 Φεβρουαρίου 2024

Προβληματισμός στο Επιστημονικό Συνέδριο των Ποινικολόγων στα Τρίκαλα

Με την παραβατικότητα των ανηλίκων και τις αλλαγές στο ποινικό δίκαιο στο επίκεντρο Σε βαρύ…

10 Φεβρουαρίου 2024

Απαγόρευση συγκέντρωσης από την ΕΛΑΣ στη συλλογικότητα «Καμία Ανοχή»

Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύθηκε η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή στις…

10 Φεβρουαρίου 2024

ΕΛΑΣ: 17χρονος χάκερ απειλούσε μέσω διαδικτύου ανήλικο και τους γονείς του

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ανήλικος, ηλικίας 17 ετών, για παράνομη πρόσβαση σε…

10 Φεβρουαρίου 2024

Στις φυλακές οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς»

Στις φυλακές οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς». Το Αυτόφωρο Μονομελές…

10 Φεβρουαρίου 2024