Ελλάδα

Συνάντηση Βενιζέλου – Λίμπερμαν στη Νέα Υόρκη

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΠΕΞ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των ελληνο-ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων εξέτασαν, στη σημερινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Με τη συνάντησή του με τον κ. Λίμπερμαν, ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τις επαφές του στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και αναχωρεί, απόψε από τη Νέα Υόρκη, για την Αθήνα.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, οι κ. Βενιζέλος και Λίμπερμαν είχαν μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα των επικείμενων πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών, τον προσεχή Νοέμβριο και συμφωνήθηκε η διοργάνωση στην Αθήνα, την άνοιξη του 2015, του επομένου Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το