Ελλάδα

Συνάντηση Κ. Παπούλια με τον ναύαρχο των κινέζικων πλοίων

ÐÁÐÏÕËÉÁÓ Ê. ÍÁÕÁÑ×ÏÓ ÊÉÍÅÆÉÊÏÕ ÓÔÏËÏÕ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ναύαρχο Zhang Chuanshu και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου ‘Changbaishan’,το οποίο έχει ελλιμενιστεί στον Πειραιά μαζί με ακόμη δύο πολεμικά πλοία του κινεζικού ναυτικού. Τους συνόδευε ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδας Xiaoli Zou.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε στους κινέζους αξιωματούχους για την κινέζικη Πρωτοχρονιά, κάνοντας έναν παραλληλισμό της ανάπτυξης του κινεζικού ναυτικού με τη ναυτική δύναμη της αρχαίας Αθήνας.

«Οι σχέσεις των χωρών μας είναι άριστες, αδελφικές μπορώ να πω, σε όλους τους τομείς. Σας ευχαριστούμε γιατί η μεγάλη Κίνα σκέφτεται να δημιουργήσει το λιμάνι του Πειραιά σαν το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι προς όφελος όχι μόνο των δύο χωρών μας, αλλά και όλων των χωρών που συνεργάζονται μαζί μας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξήρε το ρόλο της Κίνας στις σύγχρονες διεθνείς σχέσεις. « Ο κόσμος μας ζει σε συνεχείς προκλήσεις που μπορεί να μας οδηγήσουν σ’ έναν ψυχρό πόλεμο. Η μεγάλη Κίνα δεν δέχεται αυτή την πορεία της ανθρωπότητος, θέλει να ζει σε ειρήνη και να δημιουργεί. Και εμείς σεβόμαστε ιδιαίτερα αυτή την πολιτική για την ειρήνη της χώρας σας και είμαστε δίπλα στη μεγάλη χώρα σας».

Ο Κ. Παπούλιας έκανε ειδική αναφορά στον εμπορικό στόλο της Ελλάδος και στα πολλά ελληνικά πλοία που ναυπηγούν οι Έλληνες εφοπλιστές στα ναυπηγεία της Κίνας .

Απαντώντας ο Κινέζος νάυαρχος μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα και εκθείασε τον ρόλο του κ. Παπούλια στην ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων .

«Αυτές τις μέρες της παραμονής μας εδώ, στην Ελλάδα, έχουμε μάθει πολλά πράγματα από την Ελλάδα και την Αθήνα. Ιδιαίτερα ο Πρέσβης μας με έχει ενημερώσει ότι είστε ένας πολύ καλός φίλος της Κίνας και του κινεζικού λαού και έχετε υποστηρίξει ενεργά τις διμερείς μας σχέσεις και όλες τις σημαντικές μας εκδηλώσεις, για παράδειγμα στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, το 2008», είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το