Τοπικά

Συνάντηση για την εκπόνηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων των δήμων

PED
Oι ανάγκες των δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τα ερωτήματα που απασχολούν τα στελέχη που ασχολούνται με την εκπόνηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων, θα καταγραφούν στην 1η συνάντηση εργασίας που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας και η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00, στην Λάρισα – Αίθουσα ΔΕΥΑΛ – Τέρμα Τυχερού.
Βάσει του σχετικού θεσμικού πλαισίου, οι Δήμοι υποχρεούνται, κατά την τρέχουσα περίοδο, να εκπονήσουν τα επιχειρησιακά τους προγράμματα εντός του πρώτου εξαμήνου. Σύμφωνα με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο, θα πρέπει να τα εκπονήσουν με τις δικές τους δυνάμεις.
Για το σκοπό αυτό η ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ αποφάσισε να συνεργαστεί με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., θεσμικό σύμβουλο της Αυτοδιοίκησης και φορέα που συνέταξε τις προδιαγραφές για τη σύνταξη των επιχειρησιακών προγραμμάτων, προκειμένου να υποστηρίξει συμβουλευτικά και τεχνικά τα αρμόδια στελέχη των δήμων.
Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:
• Διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων, για τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους και τα αρμόδια στελέχη των Δήμων της Θεσσαλίας, με σκοπό την ενημέρωση τους και την υποστήριξή τους στα ζητήματα που τους απασχολούν,
• Παροχή τεχνικών εργαλείων, προτύπων και εντύπων με παραδείγματα που θα μπορούν να αξιοποιήσουν ή να συμβουλευτούν τα στελέχη σε όλες τις φάσεις εκπόνησης των προγραμμάτων (στρατηγικού σχεδιασμού, διαβούλευσης, επιχειρησιακού προγραμματισμού) και τέλος,
• Παροχή εξ΄ αποστάσεως συμβουλευτικής υποστήριξης μέσω της λειτουργίας help-desk, από τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ και της ΠΕΔΘ, που θα λειτουργήσουν ως δίκτυο.
Για την έγκαιρη εκπόνηση των Επιχειρησιακών Σχεδίων των Δήμων της Θεσσαλίας και υποστήριξης των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων, η ΠΕΔ και η ΕΕΤΑΑ διοργανώνουν την 1η συνάντηση εργασίας με στόχο να συμβάλλουν στην εκπόνηση των Επιχειρησιακών σχεδίων, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το