Κόσμος

Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βερολίνο και Δρέσδη

κομάντο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία καθώς οι αρχές έχουν λάβει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον των κεντρικών σιδηροδρομικών σταθμών του Βερολίνου και της Δρέσδης, αλλά και κατά των αντιισλαμικών διαδηλώσεων του κινήματος PEGIDA.

Όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και έγραψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, «ξένες υπηρεσίες πληροφοριών» επεσήμαναν στους γερμανούς ομολόγους τους ότι υπέκλεψαν συνομιλίες μεταξύ «γνωστών τζιχαντιστών», στις οποίες αναφέρονταν «πιθανές επιθέσεις εναντίον των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων του PEGIDA».

Οι γερμανικές αρχές έλαβαν «πολύ σοβαρά υπόψη τους» τις πληροφορίες αυτές, υπογραμμίζει το περιοδικό.

Οι συγκεντρώσεις του PEGIDA (Ευρωπαίοι πατριώτες κατά του εξισλαμισμού της Δύσης), που οργανώνονται από τον Οκτώβριο, συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών στη Δρέσδη. Την περασμένη Δευτέρα, πέντε ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αριθμός ρεκόρ 25.000 ανθρώπων διαδήλωσε στην πρωτεύουσα της Σαξονίας για να ζητήσει από τη γερμανική κυβέρνηση να υιοθετήσει πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική.

Η προειδοποίηση αυτή υπογραμμίζει την κατάσταση αυξημένου συναγερμού στην οποία έχει τεθεί η Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, όμως ένας αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι αρχές λαμβάνουν πλέον μεγάλο αριθμό προειδοποιήσεων από διάφορες πηγές.

«Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν το κοινό όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ απαντώντας στο δημοσίευμα του Spiegel.

Πηγή:protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το