Κατηγορίες: Κόσμος

Συμπαράσταση των Γάλλων στους Γερμανούς – Έμειναν μαζί τους στα αποδυτήρια

Οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τη Γερμανία και τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι, αρνήθηκαν να φύγουν από το «Σταντ ντε Φρανς» παραμένοντας σε αυτό όση ώρα χρειάστηκε να περιμένουν και οι ποδοσφαιριστές του Γιόακιμ Λεβ.

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης, η αποστολή της Γερμανίας «εγκλωβίστηκε» στα αποδυτήρια του «Σταντ ντε Φρανς». Η αστυνομία του Παρισιού είχε δώσει εντολή να μην αποχωρήσουν οι Γερμανοί για το ξενοδοχείο τους αφού ακόμη ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση στους δρόμους της πρωτεύουσας κατά των τρομοκρατών. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως το πούλμαν που μετέφερε τη γερμανική αποστολή δεν χρησιμοποιήθηκε για να συγκεντρωθούν οι βαλίτσες από το ξενοδοχείο, όπου χρησιμοποιήθηκαν τρία μικρά βαν, τα οποία μάλιστα μετέφεραν παίκτες και τεχνική ηγεσία τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο.

Οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας, σε μια κίνηση συμπαράστασης, αποφάσισαν να μείνουν και αυτοί στο γήπεδο, δίπλα στους φίλους και συναδέλφους τους, κίνηση, η οποία εκτιμήθηκε τόσο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας όσο και από τους διεθνείς.

«Ηρθαμε στο Παρίσι για να κάνουμε αυτό που μας συνδέουμε όλους. Να παίξουμε ποδόσφαιρο μαζί, κόντρα ο ένας στον άλλο, στο όνομα της φιλίας. Να διασκεδάσουμε τον κόσμο αλλά πάνω απ’ όλα ήρθαμε για μια δίκαιη και η ειρηνική αναμέτρηση. Ανυπομονούσαμε να παίξουμε στο Σταντ ντε Φρανς αλλά τελικά η βραδιά εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Οι εικόνες θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας. Αναρωτηθήκαμε πως γίνεται να υπάρχει τόση απανθρωπιά. Υπήρχαν πολλές απαντήσεις αλλά καμία δεν μπορεί να εξηγήσει αυτές τις δειλές επιθέσεις», δήλωσαν με ανακοίνωσή τους οι διεθνείς παίκτες της Γερμανίας κατά την επιστροφή της αποστολής στη χώρα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Chita Rivera: Πέθανε η θρυλική σταρ του Mπρόντγουεϊ σε ηλικία 91 ετών

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 91 ετών, άφησε η Τσίτα Ριβέρα (Chita Rivera), που…

31 Ιανουαρίου 2024

Κ.Βελόπουλος: Εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις στην αποζημίωση των πληγέντων από τις εκρήξεις στη Ν. Αγχίαλο

Eρώτηση στους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης -Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης…

31 Ιανουαρίου 2024

Σεμινάριο επίκαιρων εργατικών θεμάτων στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ

Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, συνεχίζει την διεξαγωγή επίκαιρων ενημερωτικών σεμιναρίων θέλοντας πάντα…

31 Ιανουαρίου 2024

«Το Εγγλεζονήσι» κόβει την πίτα του

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» πραγματοποιεί εκδήλωση για την κοπή της…

31 Ιανουαρίου 2024

ΔΕΥΑΜΒ: Διακοπές υδροδότησης αύριο λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι αύριο Πέμπτη 1/2/2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών που αφορούν στο δίκτυο ύδρευσης…

31 Ιανουαρίου 2024

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Συνεταιριστική Θεσσαλίας

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στο…

31 Ιανουαρίου 2024