Τοπικά

Συμμετοχή του Δήμου Βόλου σε ευρωπαϊκές τουριστικές εκθέσεις

volospelion_hands_white
Στην τουριστική έκθεση της Βιέννης και στην αντίστοιχη της Ουτρέχτης συμμετείχε παράλληλα ο δήμος Βόλου, με αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του τουρισμού. Η συμμετοχή στις συγκεκριμένες εκθέσεις επιλέχθηκε επειδή πρόκειται για δυο παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Μαγνησίας, οι οποίες επιπλέον συνδέονται αεροπορικά με την περιοχή μέσω του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.
Όπως είναι γνωστό, η Βιέννη συνδέεται με τον Βόλο απευθείας με αεροπορικές πτήσεις δύο εταιριών, της Austrian Airlines και της Fly NIKI. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για την φυσική ομορφιά της περιοχής, που δίνει τη δυνατότητα για διακοπές δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον ελληνικό ήλιο, σε συνδυασμό και με άλλες δραστηριότητες στα χωριά του Πηλίου, στο βουνό και στην πόλη του Βόλου.
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης για τη λειτουργία πολλών μικρών καταλυμάτων αλλά και οργανωμένων camping που προσφέρουν δυνατότητες διαμονής για κάθε ενδιαφερόμενο. Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στη Βιέννη οργανώθηκε κλήρωση δωρεάν διακοπών για τους επισκέπτες της έκθεσης σε ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Βόλος. Στα δώρα περιλαμβάνονταν αεροπορικά εισιτήρια που δόθηκαν από την Austrian Airlines, δωρεάν διαμονή και υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρθηκαν από επαγγελματίες του Δήμου Βόλου. Επίσης συμφωνήθηκαν νέες συνεργασίες με τον ΕΟΤ που θα περιλαμβάνουν επιπρόσθετες κληρώσεις αντίστοιχων δώρων σε ραδιοφωνικές εκπομπές υψηλής ακροαματικότητας με παράλληλες ζωντανές συνεντεύξεις παρουσίασης του Βόλου και του Πηλίου, ενώ προγραμματίστηκε παρουσίαση του προορισμού με οπτικό υλικό από το γραφείο του ΕΟΤ Βιέννης και η οργάνωση ταξιδιού γνωριμίας αυστριακού tour operator προκειμένου να συμπεριληφθεί ο Βόλος και το Πήλιο στις εκδηλώσεις ανάδειξης ελληνικών προορισμών που ήδη σχεδιάζονται στη Βιέννη και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Στην έκθεση της Ουτρέχτης ο Δήμος Βόλου προβλήθηκε η αεροπορική σύνδεση της Νέας Αγχιάλου με την Ολλανδία, μέσω της αεροπορικής εταιρίας TRANSAVIA που εκτελεί πτήσεις από την Άνοιξη έως τα μέσα Φθινοπώρου, ενώ αναδείχθηκε και η δυνατότητα οδικής πρόσβασης στην περιοχή δεδομένου ότι οι τουρίστες αυτών των χωρών έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στις διακοπές με αυτοκινούμενα camper.
Σύμφωνα με στελέχη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, «η πορεία για την τουριστική εξωστρέφεια και προβολή της περιοχής είναι μονόδρομος. Η συνεργασία με όσους μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή την πορεία είναι απαραίτητη, ευπρόσδεκτη και φυσικά επιθυμητή. Ο Δήμος Βόλου έχει προγραμματισμένο ετήσιο πλάνο τουριστικής προβολής για το 2015, διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο». Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα δράσης τουριστικής προβολής 2015 του Δήμου βόλου, το πρόγραμμα των εκθέσεων καθώς και κάθε νέα πρωτοβουλία τουριστικής προβολής είναι διαθέσιμα στο www.volosinfo.gr .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το