Παραπολιτικά

Συμφωνία

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου προσέλαβαν άτομο με αναπηρία που πλησίαζε στη σύνταξη για να το απολύσουν στις 28 Δεκεμβρίου.
Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ τον Αύγουστο λήφθηκε, όχι ομοφώνως, καθώς η εκπρόσωπος εργαζομένων της επιχείρησης καταψήφισε την πρόταση, να γίνει αορίστου χρόνου υπάλληλος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, άτομο με αναπηρία ετών 67. Ήταν πράγματι παράδοξο να μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου η σύμβαση ενός ανθρώπου ετών 67, ωστόσο ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην επιχείρηση να κρατήσει ένα άτομο έως και το 70ό έτος της ηλικίας του και αφετέρου ο συγκεκριμένος υπάλληλος υπολείπεται ενσήμων για να βγει σε σύνταξη. Μετάνιωσαν όμως τη μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου και τον άφησαν με εντολή δημάρχου, μετά από προτροπή ειδικού συμβούλου, πρωτοχρονιάτικα στα κρύα του λουτρού, να πρέπει να ανακοινώσει σε σύζυγο, παιδιά και εγγόνια την απόλυσή του λες και το νέο αυτό είναι το πρωτοχρονιάτικο λαχείο. Τον 67χρονο υποστήριξε η Νατάσσα Μορφογιάννη και ήρθε σε σύγκρουση με τον ειδικό σύμβουλο του Μπέου. Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίζεται ωστόσο η απόλυση.
Σε αντικατάσταση του απολυθέντος προτάθηκε εντός της συνεδρίασης από την εκπρόσωπο εργαζομένων, άτομο το οποίο είχε αποσπαστεί στο Δήμο Βόλου. Τελικά εργαζόμενοι και διοίκηση βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και έτσι πρέπει να συμβαίνει για να επικρατεί εργασιακή ειρήνη… οπότε να μη δημοσιοποιείται και κανένα ζήτημα της ΚΕΚΠΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το