Κατηγορίες: Κόσμος

Σημερινό ζευγάρι νέων γύρισε πίσω στο 1800 -Ζουν ακριβώς όπως τότε (photos)

Το Πορτ Τάουσεντ, όπως λέει και το όνομά του, είναι ένα λιμάνι στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, με τους κατοίκους να έχουν ως βασική ασχολία την αλιεία.

Και ενώ όλοι ζουν στους ρυθμούς του 21ου αιώνα, με μόνο ορισμένα κτίρια να θυμίζουν τα περασμένα χρόνια, ένα ζευγάρι αποφάσισε πως ο νέος τρόπος ζωής δεν του ταιριάζει και έτσι γύρισε τον χρόνο πίσω.

Η Σάρα και ο Γκάμπριελ Κρίσμαν είναι από πολλές απόψεις ένα ζωντανό ιστορικό έκθεμα, αναβιώνοντας τη βικτωριανή εποχή και τον 19ο αιώνα σε όλο το φάσμα της ζωής τους.

Ζούνε σε ένα σπίτι που ολοκληρώθηκε το 1889, όπως ακριβώς οι κάτοικοι της τότε εποχής. Φορούν ρούχα της βικτωριανής εποχής, μαγειρεύουν σε φούρνο με ξύλα συνταγές του 19ου αιώνα, κοιμούνται στο πουπουλένιο κρεβάτι που έφτιαξαν μόνοι τους, χρησιμοποιούν κηροζίνη για να ανάψουν τις λάμπες και η Σάρα ράβει μόνη της τα ρούχα τους.

Ωστόσο, από το σπίτι δεν λείπει το Wi-Fi, το οποίο χρησιμοποιεί η Σάρα μόνο για να κλείνει τα ραντεβού της ως μασέρ, μια πρακτική που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή, όπως τονίζει. Ο Γκάμπριελ, από την άλλη, χρησιμοποιεί αυτοκίνητο για να πάει στη δουλειά του σε κατάστημα ποδηλάτων στο νησί Μπέινμπριτζ.

Η προσπάθειά τους να ζουν όπως στο παρελθόν, όπως λένε, είναι τόσο για τη δική τους μελέτη όσο και για να βοηθήσουν τους άλλους να μάθουν γι’ αυτό. Μάλιστα, η Σάρα έχει γράψει δύο βιβλία για την εμπειρία της, ενώ το ζευγάρι κάνει παρουσιάσεις σχετικά με τον πολιτισμό του 19ου αιώνα.

«Θέλουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό, έναν αλλιώτικο τρόπο συμμετοχής στην ιστορία, έτσι ώστε όταν μιλάμε όταν δίνουμε διαλέξεις δεν προσποιούμαστε πως είμαστε κάποιοι άλλοι», τονίζει ο Γκάμπριελ.

«Είμαστε ακριβώς οι ίδιοι και προσπαθούμε να εξηγήσουμε την Ιστορία μέσα από τις δικές μας αλληλεπιδράσεις», συμπληρώνει.

Και οι δύο ενδιαφερόντουσαν για την Ιστορία και γοητεύονταν από την βικτωριανή εποχή. Ετσι, πριν από έξι χρόνια άρχισαν να αλλάζουν μικρά πράγματα στην καθημερινότητά τους. Η Σάρα, για παράδειγμα, άρχισε να φοράει κορσέ, και σιγά-σιγά και άλλα ενδύματα της εποχής.

Παρά την εμπειρία και τη γνώση τους, η τοπική ιστορική κοινωνία αρνείται την προσφορά τους να εργαστούν εθελοντικά. Κάποιοι τους θαυμάζουν, όπως λένε, για τον τρόπο ζωής, που έχουν υιοθετήσει. Αλλοι πάλι κρατούν αρνητική στάση ή απλά τους κριτικάρουν.

Οι Κρίσμανς δεν δίνουν σημασία και συνεχίζουν τη ζωή τους στην εποχή του 19ου αιώνα, ενσωματώνοντας διαφορετικούς ρυθμούς σε ταχείς καιρούς.

Πηγή www.iefimerida.gr

Share
Ετικέτες: 1800εποχήζευγάρι

Πρόσφατα άρθρα

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Νωρίτερα η πληρωμή τους – Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ

Tην πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2024 κατά μία ημέρα νωρίτερα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο…

11 Ιανουαρίου 2024

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Απαγορεύεται στους στρατιωτικούς η χρήση smartphones στις ζώνες επιχειρήσεων

Από το τουρκικό υπουργείο 'Αμυνας έγινε γνωστό ότι απαγορεύεται στο εξής στο στρατιωτικό προσωπικό που…

11 Ιανουαρίου 2024

Κίνδυνος για τσουνάμι στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές απειλούνται – Η ομάδα του Λέκκα ζητά ελέγχους στη χώρα

Σημαντικά στοιχεία και δεδομένα παρουσιάζει η για τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου τσουνάμι στην Ηλεία που…

11 Ιανουαρίου 2024

Έσπασε τη τζαμαρία, μπούκαρε στο κατάστημα και άρπαξε τα λεφτά από το ταμείο – βίντεο

Μεγάλη κινητοποίηση έχει προκαλέσει στην Αστυνομία της Πάτρας ο άνδρας που εδώ και 48 ώρες…

11 Ιανουαρίου 2024

Παρεμβάσεις Μπουκώρου για σημαντικά θέματα της Μαγνησίας, στο κυβερνητικό κλιμάκιο στην Καρδίτσα

Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του κυβερνητικού κλιμακίου σήμερα στην Καρδίτσα, παρουσία τεσσάρων υπουργών και…

11 Ιανουαρίου 2024

Κέρκυρα: Μαθητής Γυμνασίου κατήγγειλε απόπειρα αρπαγής – Τον πλησίασε μαύρο όχημα με δύο άτομα

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε ένας μαθητής Γυμνασίου στην Κέρκυρα, πως ένα όχημα με δύο άτομα…

11 Ιανουαρίου 2024