Τοπικά

Ξεκίνησε η μεγάλη δίκη για το Koriopolis – Στο εδώλιο ο Μπέος για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

 

Η πολύκροτη δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 επιτέλους ξεκίνησε την Δευτέρα (31/10), ωστόσο διεκόπη για τις 7/11 διότι πρέπει να βρεθεί… μεγαλύτερη αίθουσα!

Η υπόθεση, που ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2011,  προσδιορίστηκε μετά από αναβολή για τις 31 Οκτωβρίου. Οι κατηγορίες αφορούν σύσταση και συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης, παράνομο στοιχηματισμό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δωροδοκία και δωροληψία. Στη λίστα των κατηγορουμένων είναι μεταξύ άλλων παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και μπουκμέικερς.

Υπενθυμίζεται πως μετά την αποκάλυψη το 2009 του τότε επικεφαλής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Πέτερ Λίμαχερ, περί τουλάχιστον 15 ελληνικών αγώνων μέσα στο 2009 που ήταν στημένοι, η UEFA έστειλε εκθέσεις για περισσότερα από 40 ματς ως το 2011 που χαρακτηρίζονταν από «ελαφρώς ύποπτα» μέχρι και «άκρως διεφθαρμένα». Μετά την εντολή τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που πήρε η ΕΥΠ στις αρχές του 2011, στις 22 Ιουνίου του ίδιου χρόνου έγιναν περισσότερες από 20 προσαγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν  οι Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Νίκος Παντέλης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Θανάσης Ντότσης, Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας και Νίκος Ζαμάνης, ενώ λίγες μέρες αργότερα παραδόθηκαν στις αρχές οι Γιάννης Παπακώστας, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Βασίλης Γεωρτσιάκος, με τον εκλιπόντα πλέον Μάκη Ψωμιάδη να διαφεύγει αρχικά, αλλά να συλλαμβάνεται τελικά στις 15 Σεπτεμβρίου.

Τα 84 πρόσωπα τα οποία θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, καθώς και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν, είναι:

-ΜΠΕΟΣ Αχιλλέας (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα, δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος, εκβίαση).

-ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Γιώργος (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, απόπειρα εκβίασης, δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και σε συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράνομη οπλοκατοχή).

-ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ Βασίλειος (συγκρότηση και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

-ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ Δημήτριος (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

-ΓΕΩΡΤΣΙΑΚΟΣ Βασίλειος (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

-ΝΤΟΤΣΗΣ Αθανασιος (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

-ΧΑΛΚΟΣ Νικόλαος (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα).

-Κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος ή/και συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα ή/και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή/και παρότρυνση προς άσκηση βίας, δικάζονται οι:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Νικόλαος
ΚΟΜΠΟΤΗΣ Ιωάννης
ΤΡΑΥΛΟΣ Άγγελος
ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ Ευστάθιος
ΡΟΥΤΖΙΕΡΗΣ Πέτρος
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ Γεώργιος
ΜΠΑΚΟΣ Δημήτριος
ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗΣ Ιωάννης
ΑΔΑΜΑΚΗΣ Βασίλειος
ΔΗΜΟΥ Παύλος
ΑΠΑΡΕΣΙΔΟ ΑΛΒΕΣ ΛΟΥΙΣ ΜΙΓΚΕΛ
ΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης
ΠΑΣΣΑΡΗΣ Πολυχρόνης
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Κωνσταντίνος
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Λουκάς
ΠΡΑΤΤΟΣ Γεώργιος
ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Γεώργιος
ΤΟΡΗΣ Γεώργιος
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευθύμιος
ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Άνθιμος
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ Λουκάς
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αβραάμ
ΣΦΗΚΑΣ Χρήστος
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ Νεοκλής
ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Κωνσταντίνος
ΒΙΛΛΑΣ Δημήτριος
ΤΖΙΒΕΛΕΚΗΣ Μιχαήλ
ΑΥΓΙΔΟΥ Μαρία
ΚΟΤΙΝΗΣ Διονύσιος
ΒΥΘΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία
ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ Μιχαήλ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Χρήστος
ΣΕΓΚΟΣ Γεώργιος
ΘΑΝΟΣ Αναστάσιος
ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος
ΤΑΜΠΑΣΗσ Χαράλαμπος
ΘΕΟΣΟΓΛΟΥ Μάρκος-Παναγιώτης
ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Γεώργιος
ΖΩΗΣ Ανέστης
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος
ΒΕΡΓΩΤΗΣ Μιχαήλ
ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος
ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος
ΜΠΑΛΑΣΑΣ Μιχαήλ
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ Νικόλαος
ΣΑΒΒΑΚΗΣ Θεόδωρος
ΤΖΕΛΕΠΗΣ Δημήτριος
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος
ΖΕΡΒΑΣ Χρυσόστομος
ΜΟΥΔΑΤΣΟΣ Νικόλαος
ΔΙΓΩΝΗΣ Γεώργιος
ΜΠΟΗΣ Αντώνιος
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ Σάββας
ΜΗΜΙΔΗΣ Βασίλειος
ΚΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ Λάζαρος
ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ Κωνσταντίνος
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
ΧΙΛΗΣ Νικόλαος
ΓΟΥΤΑΣ Χρήστος
ΜΑΝΩΛΗΣ Ευάγγελος
ΝΑΚΟΥ Νάκος
ΓΑΛΑΙΟΣ Γεώργιος
ΗΜΕΛΛΟΣ Ελευθέριος
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ Απόστολος
ΗΡΑΚΛΗΣ Νικόλαος
ΣΟΥΚΑΣ Ευάγγελος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το